KARAGÜL ÇİÇEK AÇTI

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin önemli turizm kentleri arasında yer alan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde Karagül çiçek açtı. Doğal yapısı ve tarihi dokusuyla her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Halfeti’de Karagül sezonu açıldı. Karagül yılda sadece 2 defa çiçek açıyor. Tomurcuk halindeyken siyah olan güller, zamanında toplanıp kurutulduğunda siyah kalmaya devam ediyor. Tam açtıklarında ise kırmızıya yakın bir renge dönüşen güller, kolonya, parfüm gibi kozmetik ürünlerin yanı sıra çikolata ve reçellerde de kullanılıyor. Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turist, Halfeti’nin doğasının yanı sıra Karagül’ünü de merak ederek ilçeye gidiyor.…

GÜNDEM KÜLTÜR SANAT 

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin önemli turizm kentleri arasında yer alan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde Karagül çiçek açtı.

Doğal yapısı ve tarihi dokusuyla her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Halfeti’de Karagül sezonu açıldı. Karagül yılda sadece 2 defa çiçek açıyor. Tomurcuk halindeyken siyah olan güller, zamanında toplanıp kurutulduğunda siyah kalmaya devam ediyor. Tam açtıklarında ise kırmızıya yakın bir renge dönüşen güller, kolonya, parfüm gibi kozmetik ürünlerin yanı sıra çikolata ve reçellerde de kullanılıyor.

Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turist, Halfeti’nin doğasının yanı sıra Karagül’ünü de merak ederek ilçeye gidiyor. Tekne turu yaparak bir kısmı sular altında kalan tarihi yapıları görme imkanı bulan turistler, Halfeti Belediyesi tarafından kurulan teşhir serasını da ziyaret edip Karagül’ü dalında görme fırsatı elde ediyor.

İlçede kurulan teşhir serasında Karagül yetiştirdiklerini ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, “Saklı Cennet Halfeti’miz hem Şanlıurfa‘nın, hem bölgenin hem de Türkiye’nin önemli destinasyonlarından bir tanesi. Biz tabi hem tarihi yapımızla, hem de doğasıyla ve endemik türleriyle ön plana çıkan bir ilçeyiz. Burada tabi bizim en önemli sembollerimizden bir tanesi Karagül ve dünya üzerinde sadece Halfeti’de yetişmektedir. Halfeti’de kendisini bize siyah olarak göstermektedir. Bu anlamda da biz Halfeti Belediyesi olarak bu serayı turistlerimizin gelip yerinde Karagül’ü görmeleri için yaptık. Tabi çalışmamız sadece bununla kalmadı. Biz Karagül’ün paketlenip satılmasının yanında kolonya, parfüm, çikolata, reçel gibi ürünler de yaparak turistlerimize sunuyoruz, sunma fırsatımız oluyor. Bu da hem ilçenin turizm hareketliliğine, hem de turizm ekonomisine ciddi katkı sunmaktadır” dedi.

Önerilen Haberler

Leave a Comment