Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 267 kişinin ifadesi alındı, 22 şüpheli yarın mahkemede

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da, 8 yaşındaki Narin Güran’ın kabrini ziyaret etti. Bakan Tunç ziyaret sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 22 şüphelinin yarın mahkemede olacağını açıkladı. Diyarbakır’a gelen Bakanlar Göktaş, Tunç ve Yerlikaya, 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın kabrinin bulunduğu Tavşantepe Mahallesi Mezarlığı’na geçti. Narin Güran’ın kabrini ziyaret eden Bakanlar dua etti, mezara çiçek bıraktı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ziyaret sonrası basın…

ASAYİŞ GÜNDEM Güneydoğu 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da, 8 yaşındaki Narin Güran’ın kabrini ziyaret etti. Bakan Tunç ziyaret sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Narin Güran cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 22 şüphelinin yarın mahkemede olacağını açıkladı.

Diyarbakır’a gelen Bakanlar Göktaş, Tunç ve Yerlikaya, 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın kabrinin bulunduğu Tavşantepe Mahallesi Mezarlığı’na geçti. Narin Güran’ın kabrini ziyaret eden Bakanlar dua etti, mezara çiçek bıraktı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı.

Bakan Tunç yaptığı açıklamada, Narin cinayeti soruşturmasında gözaltındaki 22 şüphelinin yarın mahkemede olacağını açıkladı. Bakan Tunç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“267 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI, 22 ŞÜPHELİ YARIN MAHKEMEDE”
Cumhurbaşkanımız konuyu ilk andan itibaren yakından takip ediyor. Faillerin ortaya çıkartılması için her şey yapılıyor. Her ayrıntı inceleniyor. Caniler, hesap verecek. 22 şüpheli yarın mahkemede olacak. 4 bin 656 personel işe 5 km’lik alan arandı. 267 kişinin ifadesi alındı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen kimyasal inceleme raporu beklenmektedir. Olay yerinden elde edilen swap, toprak, balçık ve taş parçaları üzerinde yapılan inceleme sonuçları da beklenmektedir. Amca Salim Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar tutuklanmıştır. HTS kayıtları ve baz istasyon bilgileri üzerinde delil toplanma işlemlerine devam edilmektedir. Doku örnekleri incelemeler yapılmak üzere bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp, bir kısmı da İstanbul Adli Tıp kurumumuza gönderilmiştir. Adli tıp kurumundan ölüm sebebine ilişkin rapor beklenmektedir. Kamuoyunun haber alma hakkı önemlidir. Ancak soruşturmanın gizliliği mutlaka gözetilmektedir. Resmi makamlarımızın açıklamaları dışındaki bilgilere itibar edilmemesi önem teşkil etmektedir.

Önerilen Haberler

Leave a Comment