Birecik Belediyesi nin Kara Kış Desteği

. Birecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde mevsim şartlarına bağlı olarak yapılan budama çalışmalarından elde edilen ağaç atıkları, ihtiyaç sahibi ailelere yakacak olarak ulaştırılıyor. Geçen yıl aynı yöntemle 1500 aileye kışlık odun yardımında bulunan Birecik Belediyesi, bu yıl sayıyı artırmayı hedefliyor. Birecik belediye başkanı Mahmut Mirkelam “İçerisinde bulunduğumuz mevsim kış ve en sert günleri. Birecik Belediyesi olarak vatandaşlarımıza birtakım sosyal desteğimiz elbette oluyor ama kışın olan ihtiyaç yakacak meselesi. Evlerin ısınması meselesi. . Belirli periyotlar la bu yakacak yardımını kış boyunca sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza bir nebze olsun destek…

GÜNDEM 

. Birecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde mevsim şartlarına bağlı olarak yapılan budama çalışmalarından elde edilen ağaç atıkları, ihtiyaç sahibi ailelere yakacak olarak ulaştırılıyor. Geçen yıl aynı yöntemle 1500 aileye kışlık odun yardımında bulunan Birecik Belediyesi, bu yıl sayıyı artırmayı hedefliyor. Birecik belediye başkanı Mahmut Mirkelam “İçerisinde bulunduğumuz mevsim kış ve en sert günleri. Birecik Belediyesi olarak vatandaşlarımıza birtakım sosyal desteğimiz elbette oluyor ama kışın olan ihtiyaç yakacak meselesi. Evlerin ısınması meselesi. . Belirli periyotlar la bu yakacak yardımını kış boyunca sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza bir nebze olsun destek olmaya çalışıyoruz. Hanelerinde sıcacık ortamda da çoluk çocuklarıyla huzurlu bir şekilde oturmalarını diliyoruz” dedi. Sosyal belediyecilik alanında yaşama geçirdiği örnek çalışmalarla dikkat çeken Birecik Belediyesi, ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere destek olmak için her fırsatı değerlendiriyor. Bu kapsamda Aralık Ocak ayları arasında budanan ağaçlardan elde edilen dallar ile kurumuş ağaçların kök ve gövdeleri düzenli olarak toplanıyor. Traktörlere yüklenen ağaç atıkları, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan çalışma merkezine götürülerek sobaya sığacak boyutlarda kesiliyor. Kışlık odun haline geldikten sonra paketlenerek ihtiyaç sahiplerinin belirlediği adreslere teslim ediliyor.
Birecik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Birim Sorumlusu Fidel Kılıç, “İlçemizde budanması gereken çok fazla ağaç var. Dolayısıyla budama çalışmalarından sonra elimizde ciddi miktarda ağaç atığı oluyor. İhtiyaç sahibi hemşerilerimize yardımda bulunmak amacıyla elimizdeki her türlü imkânı kullanıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları olarak böyle bir projede yer aldığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Önerilen Haberler

Leave a Comment