KAZANCI BEDİH KABRİ BAŞINDA ANILDI

Gazel geleneğinin son temsilcisi Davudi sesli Pir lakaplı Bedih Yoluk, ölümünün 19. Yılında Şanlıurfa’daki mezarı başında anıldı. Urfa sıra gecelerinin mihenk taşlarından davudi sesli sanatçı Bedih Yoluk, (Kazancı Bedih) ölümünün 19. yılında düzenlenen anma töreni ile anıldı Eşi Fatma Yoluk ile birlikte karbonmonoksit gazından zehirlenerek 19 yıl önce hayatını kaybeden Kazancı Bedih ismiyle tanınan ünlü gazelhan Bedih Yoluk, ölüm yıldönümünde sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.   Kazancı Bedih’in Bediüzzaman Aile mezarlığında düzenlenen anma törenine, sanatçının oğlu Naci Yoluk, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile sevenleri katıldı.   Sevenleri…

GÜNDEM 

Gazel geleneğinin son temsilcisi Davudi sesli Pir lakaplı Bedih Yoluk, ölümünün 19. Yılında Şanlıurfa’daki mezarı başında anıldı.

Urfa sıra gecelerinin mihenk taşlarından davudi sesli sanatçı Bedih Yoluk, (Kazancı Bedih) ölümünün 19. yılında düzenlenen anma töreni ile anıldı

Eşi Fatma Yoluk ile birlikte karbonmonoksit gazından zehirlenerek 19 yıl önce hayatını kaybeden Kazancı Bedih ismiyle tanınan ünlü gazelhan Bedih Yoluk, ölüm yıldönümünde sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

 

Kazancı Bedih’in Bediüzzaman Aile mezarlığında düzenlenen anma törenine, sanatçının oğlu Naci Yoluk, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile sevenleri katıldı.

 

Sevenleri Kazancı Bedih’in mezarına karanfiller bırakarak dua okudular.

Merhum sanatçının mütevazi bir kişiliğe sahip olduğunu anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Sevilen sanatçı Kazancı Bedih ustadımızın vefatının sene-i devriyesi 19. yıldönümünde mezarı başında kendisini andık. Oğlu ve bir kısım sevenleriyle beraberiz. Çiçeklerimizi koyduk, onu sevenleri adına koyduk. Gerçekten işi temiz, yüreği temiz, sesi temiz Urfa’nın önemli bir değeri Kazancı Bedih, mütevazi bir insan hatıralarımız da şöyle kalmış. Hala kazanı başında işini yapan sevdiği bulunduğu toplulukta da hoyratını söyleyen Urfa’nın önemli bir değeri, farklı bir sesi, farklı bir sanatçısı bunu yine bu gün andık’’ diye konuştu.

 

Kazancı Bedih’in oğlu Naci Yoluk ise her yıl düzenlenen anma töreni nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.

 

Bedih Yoluk ve eşi Fatma Yoluk, 19 Ocak 2004´de Balıklıgöl yakınlarındaki evlerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetmişti.

Önerilen Haberler

Leave a Comment