NARİN, TAVŞANTEPE’DE DEFNEDİLDİ

CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu   Soruşturma devam ediyor, şu an gözaltında 24 kişi var. Diyarbakır Barosu’ndan aldığım bilgiye göre, gözaltındakiler avukat istemişler. Avukat nezaretinde ifadeler alınmaya başladı.   Dün otopsi yapıldı. Otopsi bulguları kamuoyuyla paylaşıldı. 90’a yakın bulgu alınmış. Bu bulguların büyük kısmı Diyarbakır ve İstanbul’da incelenip, eşleştirme yapılacak.   24 kişinin gözaltına alındığı ve cansız bedenin bulunduğu bir ortamda tahmin ediyorum ki, soruşturma makamları, gerçek katile ve ölüm nedenine mutlaka ulaşacaklar.     Cansız bedeni çuval içerisinde suya atan veya suyun kenarına bırakan kişinin bu bilgileri kolluğa verdiğini…

ASAYİŞ Büyükşehir GÜNDEM Güneydoğu YAŞAM 

CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu

 

Soruşturma devam ediyor, şu an gözaltında 24 kişi var. Diyarbakır Barosu’ndan aldığım bilgiye göre, gözaltındakiler avukat istemişler. Avukat nezaretinde ifadeler alınmaya başladı.

 

Dün otopsi yapıldı. Otopsi bulguları kamuoyuyla paylaşıldı. 90’a yakın bulgu alınmış. Bu bulguların büyük kısmı Diyarbakır ve İstanbul’da incelenip, eşleştirme yapılacak.

 

24 kişinin gözaltına alındığı ve cansız bedenin bulunduğu bir ortamda tahmin ediyorum ki, soruşturma makamları, gerçek katile ve ölüm nedenine mutlaka ulaşacaklar.

 

 

Cansız bedeni çuval içerisinde suya atan veya suyun kenarına bırakan kişinin bu bilgileri kolluğa verdiğini tahmin ediyorum. Bu çok önemli bir bilgi. Öldürme talimatının kimin verdiği noktasında yol gösterici olacak.

 

Türkiye bu olayda vicdan ortaklığı yarattı. Her kesimden çok önemli tepkiler geldi. Ben Diyarbakır Barosu’nun önceki başkanı olarak, Diyarbakır Milletvekili olarak, buradaki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bu cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılması, etkin bir soruşturma yapılması, sorumluların en ağır cezayla yargılanması için üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapacagız

Önerilen Haberler

Leave a Comment