Abdülhamid Han ilk seferine çıktı! İşte görev yapacağı yer

4. sondaj gemimiz Abdülhamid Han, bugün Mersin’den ilk seferine uğurlandı. Bölgeye gidip yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada “Bugün burada karşımızda duran fotoğraf, Türkiye’nin son 20 yıllık serencamının adeta bir özetidir. Abdülhamit Han gemimizi ya Allah bismillah diyerek Gaziapaşa’nın 55 kilometre açığındaki Yörükler-1 Kuyusu’na uğurlayacağız.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han gemisi, bugün Mersin Limanı’ndan ayrılarak görevine başlıyor. Bölgeye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan geminin sefere çıkmasından hemen önce açıklamalarda bulundu. “TÜRKİYE FARKLI BİR YERE GELMİŞTİR” Mavi Vatan’ın en güçlü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han’ın özelliklerini sayan…

GÜNDEM 

4. sondaj gemimiz Abdülhamid Han, bugün Mersin’den ilk seferine uğurlandı. Bölgeye gidip yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada “Bugün burada karşımızda duran fotoğraf, Türkiye’nin son 20 yıllık serencamının adeta bir özetidir. Abdülhamit Han gemimizi ya Allah bismillah diyerek Gaziapaşa’nın 55 kilometre açığındaki Yörükler-1 Kuyusu’na uğurlayacağız.” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han gemisi, bugün Mersin Limanı’ndan ayrılarak görevine başlıyor. Bölgeye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan geminin sefere çıkmasından hemen önce açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE FARKLI BİR YERE GELMİŞTİR”
Mavi Vatan’ın en güçlü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han’ın özelliklerini sayan Erdoğan, “Ülkemizin dördüncü sondaj gemisi Abdülhamit Han’ı görev yerine uğurlamak üzere bir aradayız. Bugün burada karşımızda duran fotoğraf, Türkiye’nin son 20 yıllık serencamının adeta bir özetidir. Doğrusu ben heyecanlıyım, heyecanlı olduğum kadar da geleceğe bakışımız ve bu noktada ufkumuz çok daha aydınlık. Son 20 yılda ülkemize asırlık eser ve hizmetler kazandırdık. Sözümüzün somut örneği olan Abdülhamit Han sondaj gemimiz, Türkiye’nin enerji alanındaki yeni vizyonunun da sembolüdür. Daha önce paramızla dahi yaptıramadığımız sismik araştırmaları, bakın sondaj demiyorum, sondaj faaliyetlerini keşfedilen kaynakların ekonomiye kazandırılması süreçlerini artık kendi imkanlarımızla yürüttüğümüz bir döneme girdik. Özellikle ekranları başında bizi izleyen milletime az önce bakanımızın da rakamlarıyla ifade ettiği gibi, bugün Abdülhamit Han sondaj gemimizle Türkiye farklı bir yere gelmiştir. Türkiye’nin dünyanın önde gelen petrol ve doğalgaz sondajcılarından biri haline gelmesini sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Önerilen Haberler

Leave a Comment