AK Parti’de Sular Durulmuyor: Birecik’te Yeni İlçe Başkanı Kim Olacak

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde AK Parti İlçe Başkanı Halil Yavuz’un istifası gündeme bomba gibi düştü. 16 yıldır siyasetin içinde başarılı çalışmalara imza atan Yavuz’un istifası, siyasi çevrelerde merak uyandırırken, yerine kimin geleceği sorusu da gündemi meşgul ediyor. Birecik Belediye Başkanı Mehmet Beyit’in AK Parti’ye geçmesinin ardından parti içindeki dengeler değişmiş durumda. AK Parti Genel Merkezi’nin ilçe başkanlığına kimi getireceği belirsizliğini korurken, gözler uzun zamandır siyasetin içinde olan isimlere çevrildi. İlçede, mevcut AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Av. Mehmet Faruk Pınarbaşı’na yakın bir ismin atanabileceği konuşuluyor. Öte yandan, parti içerisinde çeşitli görevlerde yer…

Birecik GÜNDEM Güneydoğu 

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde AK Parti İlçe Başkanı Halil Yavuz’un istifası gündeme bomba gibi düştü. 16 yıldır siyasetin içinde başarılı çalışmalara imza atan Yavuz’un istifası, siyasi çevrelerde merak uyandırırken, yerine kimin geleceği sorusu da gündemi meşgul ediyor.

Birecik Belediye Başkanı Mehmet Beyit’in AK Parti’ye geçmesinin ardından parti içindeki dengeler değişmiş durumda. AK Parti Genel Merkezi’nin ilçe başkanlığına kimi getireceği belirsizliğini korurken, gözler uzun zamandır siyasetin içinde olan isimlere çevrildi. İlçede, mevcut AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Av. Mehmet Faruk Pınarbaşı’na yakın bir ismin atanabileceği konuşuluyor. Öte yandan, parti içerisinde çeşitli görevlerde yer almış Alkan Kayabaşı’nın da ismi gündemde.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde büyük oy kaybeden AK Parti, Şanlıurfa’da güç kaybını telafi etmek için merkez ve ilçelerde kapsamlı değişikliklere gidiyor. Genel seçimler öncesinde yeni bir stratejiyle yoluna devam etmek isteyen parti, başarısız ilçe başkanlarını görevden alarak kadrolarında yenilemelere başladı. Birecik ilçe başkanlığı için yapılacak yeni atama, parti teşkilatında büyük merak konusu oldu.

Önerilen Haberler

Leave a Comment