Çiftçi den Fıstık Fiyatlarına Tepki

2024 yılı fıstık hasadının başlamasıyla birlikte, fıstık fiyatlarının her geçen gün düşmesi üreticileri zor durumda bırakıyor. Bu duruma bir tepki de fıstık üreticilerinden geldi.  Fıstık üreticisi Oktay  Işık , yaptığı açıklamada, çiftçilerin haklarını alamadıklarını vurguladı.     Şanlıurfa fıstığı, Türkiye’nin en büyük fıstık üretim bölgesine sahip olmasıyla biliniyor. Bu bölgedeki üreticilerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Işık , “Şanlıurfa fıstığı, ülkemizin en büyük fıstık üretim bölgesine sahip. Bu üreticilerimizin emeği boşa gitmemeli. Bizler devlet büyüklerimizden çifçiye destek olmalarını istiyoruz bugün çekirdek fiyatından daha düşük bir fiyata sahip fıstığımız  fıstığımızın hak ettiği…

EKONOMİ GÜNDEM Güneydoğu 

2024 yılı fıstık hasadının başlamasıyla birlikte, fıstık fiyatlarının her geçen gün düşmesi üreticileri zor durumda bırakıyor. Bu duruma bir tepki de fıstık üreticilerinden geldi.  Fıstık üreticisi Oktay  Işık , yaptığı açıklamada, çiftçilerin haklarını alamadıklarını vurguladı.

 

 

Şanlıurfa fıstığı, Türkiye’nin en büyük fıstık üretim bölgesine sahip olmasıyla biliniyor. Bu bölgedeki üreticilerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Işık , “Şanlıurfa fıstığı, ülkemizin en büyük fıstık üretim bölgesine sahip. Bu üreticilerimizin emeği boşa gitmemeli. Bizler devlet büyüklerimizden çifçiye destek olmalarını istiyoruz bugün çekirdek fiyatından daha düşük bir fiyata sahip fıstığımız  fıstığımızın hak ettiği değei devlet büyüklerimizin vereceğine inanıyorum dedi.

Önerilen Haberler

Leave a Comment