Fevzipaşa İlkokulu Şanlıurfa’yı temsil ediyor

Türkiye’deki orman yangınlarına dikkati çekmek ve çocuklara doğa ile orman sevgisini aşılamak amacıyla Keyifli Okul Atölyem Türkiye projesi kapsamında , 81 ilden öğrencilerin topladığı topraklar ile Antalya’da dikilecek tek fidan, “Türkiye fidanı” adıyla yeşerecek. Bir süre önce yurtta çıkan orman yangınları konusunda farkındalık oluşturmak, çocuklara toprak, orman ve doğa sevgisini aşılayıp bilinçlendirmek amacıyla 81 ildeki öğretmen ve öğrencilerle çalışma başlatıldı. Çalışmayla orman yangınlarına dikkati çekmenin yanı sıra 81 ilin toprağıyla yazın yanan bir ormanda dikilecek Türkiye fidanının da turizme kazandırılması, öğrencilerin çektiği videolarla da şehirlerin tarihi ve turistik alanlarının tanıtımının…

GÜNDEM 

Türkiye’deki orman yangınlarına dikkati çekmek ve çocuklara doğa ile orman sevgisini aşılamak amacıyla Keyifli Okul Atölyem Türkiye projesi kapsamında , 81 ilden öğrencilerin topladığı topraklar ile Antalya’da dikilecek tek fidan, “Türkiye fidanı” adıyla yeşerecek.
Bir süre önce yurtta çıkan orman yangınları konusunda farkındalık oluşturmak, çocuklara toprak, orman ve doğa sevgisini aşılayıp bilinçlendirmek amacıyla 81 ildeki öğretmen ve öğrencilerle çalışma başlatıldı.
Çalışmayla orman yangınlarına dikkati çekmenin yanı sıra 81 ilin toprağıyla yazın yanan bir ormanda dikilecek Türkiye fidanının da turizme kazandırılması, öğrencilerin çektiği videolarla da şehirlerin tarihi ve turistik alanlarının tanıtımının yapılması hedefleniyor.
Sabiha GÜNAYDIN yaz aylarında hem yurtta hem de dünyada çıkan orman yangınlarına işaret etmek, ormanların, doğanın ve toprağın ülkelerin milli hazinesi olduğu bilincini öğrenciler ile vatandaşlara aşılamak için etkinliği yaptıklarını aktardı.
Şehirlerin tarihi ve turistik mekanlarında topladıkları topraklarla video çeken öğrenciler bu toprakları tek fidanla buluşturmak için minik çuvallara koyup Antalya’ya gönderdi.
Şanlıurfa/Birecik 4/A sınıfı öğrencilerimde 81 il 81 avuç ile Türkiye Fidanı projesinin Şanlıurfa ili temsilciliğini yapmak için Fırat nehri kenarında çekimimizi tamamladık.
Öğrencilerin illerindeki simge yerlerde toprak toplayıp video çekip, bu videoları kamu spotu yapacaklarını dile getiren Sabiha Günaydın, şöyle devam etti:
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde 81 ilden toplanan toprakla fidan dikildi ve bu fidan Türkiye turizmine kazandırmayı amaçlandı. Bu anlamda konuyla ilgili etkinliğimizi Cumhurbaşkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bildirdik. Türkiye Fidanı ile orman yangınlarına dikkati çekebilmek, kaybedilen toprak ve ormanlarımızı geri kazanabilmek, orman ve ağacın ülkelerin milli hazinesi olduğu bilincini öğrencilerimiz ve tüm yurttaşlarımıza kazandırmak istiyoruz.Bu konuda çocuklarda farkındalık oluşturmak istiyoruz.”
Türkiye fidanına Birecik Kaymaklığının,Birecik ilce milli eğitim Müdürlüğünün, okul idarecilerinin mesai arkadaşlarının ve velileinin tam destek verdiğini ifade eden Sabiha GÜNAYDIN hepsine ayrı ayrı teşekkürlerini ileterek dikilecek fidanın turizme kazandırılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığından destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Önerilen Haberler

Leave a Comment