İSRAİL, GAZZE VE HİZBULLAH’A SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR

İsrail ordusu, İran’ın saldırısı ardından da durmayarak Lübnan’daki Hizbullah kuvvetlerine ve Gazze’ye saldırılarını sürdürdü. İsrail ordusu, İran’ın saldırılarına karşılık olarak Lübnan topraklarının “derinliklerinde” Hizbullah’a ait büyük bir silah üretim tesisini hedef aldığını duyurdu. İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz, İran’ı vurma tehdidinin geçerliliğini koruduğunu belirtti. Katz, İran’ın İsrail’e yönelik insansız hava aracı ve balistik füzelerle düzenlediği saldırıya ilişkin ordu radyosuna açıklama yaptı. “İran İsrail’e saldırırsa biz de saldıracağız dedik ve bu hâlâ geçerli.” diyen Katz, müttefikleriyle işbirliğini derinleştirmek gerektiğini ifade etti. Katz, Devrim Muhafızları Ordusunun “terör örgütü” olarak nitelendirilmesi ve İran’a…

GÜNDEM 

İsrail ordusu, İran’ın saldırısı ardından da durmayarak Lübnan’daki Hizbullah kuvvetlerine ve Gazze’ye saldırılarını sürdürdü.

İsrail ordusu, İran’ın saldırılarına karşılık olarak Lübnan topraklarının “derinliklerinde” Hizbullah’a ait büyük bir silah üretim tesisini hedef aldığını duyurdu.

İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz, İran’ı vurma tehdidinin geçerliliğini koruduğunu belirtti. Katz, İran’ın İsrail’e yönelik insansız hava aracı ve balistik füzelerle düzenlediği saldırıya ilişkin ordu radyosuna açıklama yaptı.

“İran İsrail’e saldırırsa biz de saldıracağız dedik ve bu hâlâ geçerli.” diyen Katz, müttefikleriyle işbirliğini derinleştirmek gerektiğini ifade etti.

Katz, Devrim Muhafızları Ordusunun “terör örgütü” olarak nitelendirilmesi ve İran’a karşı etkili yaptırımlar uygulanması için baskı yapılması olmak üzere iki hedefleri olduğunu kaydetti.

İsrail Aliya (Yahudi göçü) ve Entegrasyon Bakanı Ofir Sofer ise, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, “İran’ın böyle bir saldırı yapma cüreti ortadan kaldırılmalı” dedi.

İsrail Eğitim Bakanı Yoav Kiş, X sosyal medya platformundan yayımladığı mesajda, “İsrail Hava Kuvvetleri, hava savunma güçleri, ABD’nin ve bölgesel faktörlerin desteğiyle İran saldırısının kontrol altına alındığını” savundu.

Kiş, sakin ve akıllıca karşılık verileceği vaadinde bulunarak saldırı zamanının geldiğine işaret etti.

İran, Tahran’daki Fransa, İngiltere ve Almanya Büyükelçilerini ‘”İsrail’in İran aleyhine girişimleri karşısındaki tutumlarına tepki olarak” Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İngiliz Büyükelçi Simon Shercliff, Fransız Büyükelçi Nicola Resch ve Alman Büyükelçi Hans Udo Muzel’in ayrı ayrı Bakanlığa davet edildiği belirtildi.

Büyükelçilere, İsrail’in İran aleyhine girişimleri ve Suriye’deki Konsolosluğuna yönelik saldırısı hatırlatılarak, ülkelerinin, İsrail’in bu girişimleri karşısında “sorumsuzca tutum sergilediği” iletildi.

İran, İsrail’e dünkü saldırısının Birleşmiş Milletler kuralları çerçevesinde meşru müdafaa kapsamında yapıldığını duyurmuştu.

Kaynak: Ajans Bizim

Önerilen Haberler

Leave a Comment