Polatların tahliye kararına tepkiler çığ gibi: Adaletiniz batsın

Polatlar davasında Dilan Polat’ın ardından Engin Polat’ın da tahliye edilmesi tepkileri beraberinde getirdi. Mustafa Sarıgül ve Fatih Altaylı gibi birçok isim verilen tahliye kararını ağır ifadelerle eleştirirken, Cemal Enginyurt “Adaletiniz batsın” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz sene kasım ayında örgüt kurma ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanan aralarında Engin Polat’ın da bulunduğu sanıklar hakkında 3 gün süren duruşmanın sonunda tahliye kararı verildi. Karar sosyal medyada geniş yankı uyandırırken tepkiler de beraberinde geldi. 4 TUTUKLU SANIĞA TAHLİYE Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanık Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet…

GÜNDEM 

Polatlar davasında Dilan Polat’ın ardından Engin Polat’ın da tahliye edilmesi tepkileri beraberinde getirdi. Mustafa Sarıgül ve Fatih Altaylı gibi birçok isim verilen tahliye kararını ağır ifadelerle eleştirirken, Cemal Enginyurt “Adaletiniz batsın” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sene kasım ayında örgüt kurma ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanan aralarında Engin Polat’ın da bulunduğu sanıklar hakkında 3 gün süren duruşmanın sonunda tahliye kararı verildi. Karar sosyal medyada geniş yankı uyandırırken tepkiler de beraberinde geldi.

4 TUTUKLU SANIĞA TAHLİYE

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanık Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliyesine karar verdi. Mal varlığı üzerinde bulunan tedbirlerin kaldırılması talebinin reddine karar verdi. Sanıklar hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının devamına karar veren mahkeme, imza atma şeklindeki adli kontrolleri kaldırdı.

İşte karara gelen bazı tepkiler…

MUSTAFA SARIGÜL

Polatların tahliye kararına sitem eden Mustafa Sarıgül, “Adalet kimin için çalışıyor çok merak ediyorum. Adalet haklılardan yana mı, güçlülerden yana mı? Adalet sadece zenginler için mi var?” ifadelerini kullandı.

CEMAL ENGİNYURT

“Türkiye tarihinin en büyük bahis çetesi, dolandırıcılık diyerek 40 yıl ceza iste. İlk mahkemede tahliye ediver, elamanlar çılgınca sevinsin. Can Atalay tutuklu. Murat Ağırel, ölümle tehdit edilsin. Olmayan Adalet seyretsin. Adaletiniz batsın, yazıklar olsun.”

Önerilen Haberler

Leave a Comment