ŞANLIURFA ARKEOLOJİ MÜZESİ NEOLİTİK DÖNEME AİT 81 ESER İLE KAPILARINI AÇTI

Geçtiğimiz yıl sel felaketinde büyük hasar alan Şanlıurfa Arkeoloji müzesi ile Haleplibahçe Mozaik müzesi kapılarını yeniden ziyaretçilere açtı. Göbeklitepe ve Karahantepe kazılarında ortaya çıkarılan 81 yeni eser ilk kez Şanlıurfa Müzesinde sergilendi. Geçtiğimiz yıl 15 Mart’ta yaşanan sel felaketinde sular altında kalan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile Haleplibahçe Mozaik müzesinde bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Türkiye’de en çok eserin bulunduğu Şanlıurfa Arkeoloji müze kompleksinde neolitik döneme ait 81 yeni eser ilk kez teşhir edildi. Dünyanın ilk gerçek boyutlu insan heykeli, gerçek boyutlu “yaban domuzu” ve “kızıl akbaba” heykelleri ve boncuklardan yapılmış…

GÜNDEM Güneydoğu KÜLTÜR SANAT 

Geçtiğimiz yıl sel felaketinde büyük hasar alan Şanlıurfa Arkeoloji müzesi ile Haleplibahçe Mozaik müzesi kapılarını yeniden ziyaretçilere açtı. Göbeklitepe ve Karahantepe kazılarında ortaya çıkarılan 81 yeni eser ilk kez Şanlıurfa Müzesinde sergilendi.

Geçtiğimiz yıl 15 Mart’ta yaşanan sel felaketinde sular altında kalan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile Haleplibahçe Mozaik müzesinde bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Türkiye’de en çok eserin bulunduğu Şanlıurfa Arkeoloji müze kompleksinde neolitik döneme ait 81 yeni eser ilk kez teşhir edildi.

Dünyanın ilk gerçek boyutlu insan heykeli, gerçek boyutlu “yaban domuzu” ve “kızıl akbaba” heykelleri ve boncuklardan yapılmış süs eşyalarından oluşan eserler Arkeoloji Müzesi’nde görücüye çıktı.

Önerilen Haberler

Leave a Comment