SENDİKAL BARAJ UYGULAMASINA MECLİSTEN VETO

Sendikal Baraj uygulaması ile ilgili mücadele eden Kamu Sendikaları Platformu Geri Adım Attırdı: Meclis genel kuruluna sunulan önerge değişti! Toplu Sözleşme ikramiyelerinin sadece sendikalı memurları %1 ve üzerinde örgütlemiş sendikaların üyelerine verilmesi şeklinde sunulan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’na takıldı. Önerge, tüm memurların ikramiyeden eşit düzeyde faydalanması şeklinde değiştirildi. Kamu Sendikalar Platformu Bildiri Yayımlamıştı %1’lik baraj teklifinin ardından hızlı reaksiyon alan Kamu Sendikalar Platformu, 21 Temmuz’da Ankara’da toplanmış ve barajın antidemokratik bir uygulama olduğuna yönelik ortak bildiri yayınlamıştı. 22 Temmuz gününde Uluslararası Çalışma Örgütü Ankara Ofisi önünde eylem yapmış, eylemde…

GÜNDEM 

Sendikal Baraj uygulaması ile ilgili mücadele eden Kamu Sendikaları Platformu Geri Adım Attırdı: Meclis genel kuruluna sunulan önerge değişti!

Toplu Sözleşme ikramiyelerinin sadece sendikalı memurları %1 ve üzerinde örgütlemiş sendikaların üyelerine verilmesi şeklinde sunulan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’na takıldı. Önerge, tüm memurların ikramiyeden eşit düzeyde faydalanması şeklinde değiştirildi.

Kamu Sendikalar Platformu Bildiri Yayımlamıştı

%1’lik baraj teklifinin ardından hızlı reaksiyon alan Kamu Sendikalar Platformu, 21 Temmuz’da Ankara’da toplanmış ve barajın antidemokratik bir uygulama olduğuna yönelik ortak bildiri yayınlamıştı. 22 Temmuz gününde Uluslararası Çalışma Örgütü Ankara Ofisi önünde eylem yapmış, eylemde platform adına söz alan, platform sözcüsü HEP-SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek, %1’lik barajın daha önce Danıştay tarafından, %2 barajına ilişkin geçen kanunun da Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini, bu uygulamanın uluslararası normlara aykırı olduğunu hatırlatarak ILO’ya harekete geçmesi noktasında çağrıda bulunmuştu.

Meclisteki görüşmelerine devam eden Kamu Sendikalar Platformu bileşenleri, bugün de meclis genel kurulunu yakından takip ediyordu. Bugünkü grup görüşmelerinde, ilgili önerge, tüm memurlara uygulanacak şekilde değiştirildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Önerilen Haberler

Leave a Comment