URFA’DA DOKTOR SIKINTISI

022-2023 Eğitim-Öğretim yılının başlamasından sonra Şanlıurfa kent merkezindeki Hastanelerde çocuk hasta yoğunluğu arttı.   Karaköprü’de Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin bir bölümünde hizmet veren poliklinikte de yoğunluk arttı. Burada günlük 100-150 arasında olan çocuk hasta sayısı okulların açılmasından sonra 600’e yaklaştı.   Söz konusu poliklinikte görev yapan bir sağlık personeli, şu görüşleri dile getirdi: ”Burada sadece Doktor görev yapıyor. Hasta yoğunluğu karşısında tabi ki yetersiz kalıyor. Her mevsim geçişlerinde üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış görülür. Ancak şu sıralar hasta yoğunluğu çok fazla. Bunda okulların açılması da etkili oldu. Hepatitler, menenjit,…

GÜNDEM SAĞLIK 

022-2023 Eğitim-Öğretim yılının başlamasından sonra Şanlıurfa kent merkezindeki Hastanelerde çocuk hasta yoğunluğu arttı.

 

Karaköprü’de Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin bir bölümünde hizmet veren poliklinikte de yoğunluk arttı. Burada günlük 100-150 arasında olan çocuk hasta sayısı okulların açılmasından sonra 600’e yaklaştı.

 

Söz konusu poliklinikte görev yapan bir sağlık personeli, şu görüşleri dile getirdi: ”Burada sadece Doktor görev yapıyor. Hasta yoğunluğu karşısında tabi ki yetersiz kalıyor. Her mevsim geçişlerinde üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış görülür. Ancak şu sıralar hasta yoğunluğu çok fazla. Bunda okulların açılması da etkili oldu. Hepatitler, menenjit, grip veya bronşiti olan bir çocuk hastalığı diğer öğrencilere kolayca bulaştırabiliyor. Bunlardan bazıları da hijyen şartlarına dikkat edilmesi ile önlenebilir. Şu anda Doktorlarımız yoğun hasta trafiği karşısında maalesef yetersiz kalıyor.”

 

Karaköprü Polikliniğinde Doktor sayısının arttırılmasını isteyen hasta yakınlarından Abdulkadir Bıçakçı, ‘Urfa’da nüfusu en hızlı artan ilçelerin başında geliyoruz ama tam teşekküllü bir hastanemiz yok. Hem fiziki şartlar yok, hem de Doktor sıkıntısı var. İl Sağlık Müdürlüğünden mevcut şartları iyileştirmesini istiyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Önerilen Haberler

Leave a Comment