UYUŞTURUCU BASKINLARINDA 1.738 KİŞİ YAKALANDI

Fransız polisi son günlerde ülke genelinde uyuşturucu üretimi ve satışıyla bağlantılı yerlere yaptığı çok sayıda baskında 1.738 kişiyi gözaltına aldı. Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, Paris yakınlarındaki Saint-Denis’de yaptığı açıklamada “Uyuşturucuyla mücadele operasyonlarına devam edeceğiz. Uyuşturucu kaçakçılığının kökü kazınacak” dedi. Son 10 gün içinde yapılan operasyonlarda 2.4 milyon Avro’luk uyuşturucu parasına el konuldu. Ekipler ayrıca başta kokain ve eroin olmak üzere 150 kilogram uyuşturucu madde ele geçirdi. Darmanin, sadece Paris’te ve başkentin kuzey doğusundaki Seine-Saint-Denis bölgesinde 300’den fazla kişinin gözaltına alındığını söyledi. Bakan, uyuşturucuyla mücadelenin sadece güvenlik alanında yürütülmemesi gerektiğini,…

GÜNDEM 

Fransız polisi son günlerde ülke genelinde uyuşturucu üretimi ve satışıyla bağlantılı yerlere yaptığı çok sayıda baskında 1.738 kişiyi gözaltına aldı.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, Paris yakınlarındaki Saint-Denis’de yaptığı açıklamada “Uyuşturucuyla mücadele operasyonlarına devam edeceğiz. Uyuşturucu kaçakçılığının kökü kazınacak” dedi.

Son 10 gün içinde yapılan operasyonlarda 2.4 milyon Avro’luk uyuşturucu parasına el konuldu. Ekipler ayrıca başta kokain ve eroin olmak üzere 150 kilogram uyuşturucu madde ele geçirdi.

Darmanin, sadece Paris’te ve başkentin kuzey doğusundaki Seine-Saint-Denis bölgesinde 300’den fazla kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Bakan, uyuşturucuyla mücadelenin sadece güvenlik alanında yürütülmemesi gerektiğini, eğitim, bağımlılıkla mücadele ve ebeveyn sorumluluğu konularının da rol oynadığını dile getirdi.

Fransızca’da “Çevre temizliği” olarak adlandırılan polis baskınları, ülkedeki yaklaşık 4 bin uyuşturucu satış noktasını ortadan kaldırmak amacıyla geçen yaz başlatılan stratejinin bir parçası.

Polisler uzun bir süre boyunca şehirlerdeki ilgili noktalarda 24 saat görev yapıyor. Bu görevliler uyuşturucu satıcılarını yakalayacak ve kısa bir polis operasyonunun ardından birkaç metre ötede yeniden faaliyete geçmelerini engelleyecek.

Uyuşturucu çeteleri özellikle Fransa’daki birçok büyük şehrin yüksek katlı sitelerinde aktif ve diğer sakinler için hayatı zorlaştırıyor. Çeteler arasında zaman zaman masum insanların ölümüyle sonuçlanan şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Önerilen Haberler

Leave a Comment