*11 Temmuz Birecik’in Kurtuluşu ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kapsamında Resim Sergisi Düzenlendi*

Birecik’te, 11 Temmuz Birecik’in Kurtuluşu ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü anlatan temaların işlendiği özel bir resim sergisi düzenlendi. Sergi, 11 Temmuz 2024 Perşembe ve 12 Temmuz 2024 Cuma günlerinde Enver Nebihe Karaata Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olacak. Açılış törenine Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Belediye Başkanı Mehmet Begit, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Çalış, Adalet Komisyonu Başkanı Ali Çolak, protokol üyeleri, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sergi, Birecik’in tarihi ve doğal güzellikleri ile 15 Temmuz direnişi ve demokrasi temasını içeren resimlerle büyük ilgi topladı. Kaymakam Mustafa Gürbüz, açılışta yaptığı…

Birecik GÜNDEM 

Birecik’te, 11 Temmuz Birecik’in Kurtuluşu ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü anlatan temaların işlendiği özel bir resim sergisi düzenlendi. Sergi, 11 Temmuz 2024 Perşembe ve 12 Temmuz 2024 Cuma günlerinde Enver Nebihe Karaata Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olacak.

Açılış törenine Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Belediye Başkanı Mehmet Begit, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Çalış, Adalet Komisyonu Başkanı Ali Çolak, protokol üyeleri, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sergi, Birecik’in tarihi ve doğal güzellikleri ile 15 Temmuz direnişi ve demokrasi temasını içeren resimlerle büyük ilgi topladı.

Kaymakam Mustafa Gürbüz, açılışta yaptığı konuşmada, “Birecik’in kurtuluşu ve 15 Temmuz’da yaşanan direnişi anmak, bu tarihi ve kültürel değerleri gelecek nesillere aktarmak için bu tür etkinliklerin büyük önemi var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Begit ise, “Bu sergi, Birecik’in tarihini ve kültürünü yaşatmak, 15 Temmuz’da halkımızın gösterdiği büyük direnişi ve demokrasimizi kutlamak amacıyla düzenlendi. Katkı sağlayan tüm sanatçılara ve destekçilere şükranlarımı sunuyorum,” ifadelerini kullandı.

Sergide yer alan eserler, konuklar tarafından büyük ilgiyle incelendi ve beğeni topladı. Sergi, 12 Temmuz Cuma gününe kadar Enver Nebihe Karaata Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek. Etkinlik, Birecik’in zengin tarihini ve milli birliğin önemini vurgulayan bir platform olarak büyük bir başarıyla gerçekleştirildi.

Kaynak Meral ÖZKESECİLER

Önerilen Haberler

Leave a Comment