Alan Dere, “Tadım Tuzum” isimli teklisiyle müzikseverlerin karşısında

Alan Dere, “Tadım Tuzum” isimli teklisiyle müzikseverlerin karşısında. Alan Dere, Cenevre Catalyse Müzik Okulu’nda şan eğitimi aldı. 10 yaşında Türkçe, İngilizce ve Fransızca şarkılar okumaya başlayan Dere, Cenevre Festivali başta olmak üzere birçok etkinlikte sahne aldı. Üniversiteye hazırlanmayı ihmal etmeyerek, eğitimine de önem veren genç sanatçı, “Tadım Tuzum” adlı şarkısıyla gerçek aşkı yaşayanların, ayrı düşseler bile, her ne koşulda olurlarsa olsunlar, tekrar kavuşmak için mutlaka birbirlerini bulabilecekleri bir yerleri olduğunu hatırlatıyor. Şarkının aranjesi Celil Yavuza ait. ‘Kitlelerimiz farklı’ Seher Dilovan’ın oğlu olmanın hem avantaj hem de dezavantaj olduğunu ifade eden…

Bugün EĞİTİM GÜNDEM KÜLTÜR SANAT MAGAZİN YAŞAM 

Alan Dere, “Tadım Tuzum” isimli teklisiyle müzikseverlerin karşısında.

Alan Dere, Cenevre Catalyse Müzik Okulu’nda şan eğitimi aldı. 10 yaşında Türkçe, İngilizce ve Fransızca şarkılar okumaya başlayan Dere, Cenevre Festivali başta olmak üzere birçok etkinlikte sahne aldı. Üniversiteye hazırlanmayı ihmal etmeyerek, eğitimine de önem veren genç sanatçı, “Tadım Tuzum” adlı şarkısıyla gerçek aşkı yaşayanların, ayrı düşseler bile, her ne koşulda olurlarsa olsunlar, tekrar kavuşmak için mutlaka birbirlerini bulabilecekleri bir yerleri olduğunu hatırlatıyor. Şarkının aranjesi Celil Yavuza ait.

‘Kitlelerimiz farklı’

Seher Dilovan’ın oğlu olmanın hem avantaj hem de dezavantaj olduğunu ifade eden Dere, “Anneme insanların duyduğu saygıyı ben kendi mirasım olarak görüyorum. Bu mirası kendim görmek ve yaşamak istiyorum. Dezavantaj dediğimizde ise ben bu yola bir birey olarak girmek istiyorum. Sonuçta annemin ve benim ulaştığımız kitleler farklı” dedi.

‘Hiç vazgeçmedim’

Alan Dere, Ailem ilk zamanlar istemedi ama ben hiç vazgeçmedim. Müzik eşittir Alan. Müziksiz bir Alan olmaz. Ben yolumda devam ettim. Bana inanmaları iki yıl sürdü. Yazdığım şarkıları onlara göstererek, onarı ikna etmeye çalıştım. Bunu da fark eden annem. Artık yeni beste yaptığım zaman annemi odama davet ediyorum ve hemen dinletiyorum. Şimdi ise bomba gibi geliyoruz diyebilirim” diye konuştu.

SEDAT SARIKAYA -KOCAELİ

Önerilen Haberler

Leave a Comment