CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Birecik’te Yurttaşların Sorunlarını Dinledi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek yurttaşların sorunlarını dinledi. Yurttaşlar, eğitim, sağlık, çevre ve altyapı sorunlarına dikkat çekti. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı köyeri ziyaret ederek yurttaşların sorunlarını dinledi. Tanal’a derdini anlatan yurttaş, “21 yılda ne yapmış ki burada? Bir de diyor ki; ‘Amerika bizi kıskanıyor’ Amerika senin neyini kıskanacak? Halimiz bu. Görsün tüm dünya. Çocuklarımız okula gitmiyor. Burada bazı çocuklar okula gidiyor, bazıları gitmiyor. İmkanlarımız yok. Çocuklarımızın hepsi hasta. Sıtma oluyorlar. Kimse buraya gelmedi. Ne kaymakam geldi ne belediye…

GÜNDEM 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek yurttaşların sorunlarını dinledi. Yurttaşlar, eğitim, sağlık, çevre ve altyapı sorunlarına dikkat çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı köyeri ziyaret ederek yurttaşların sorunlarını dinledi. Tanal’a derdini anlatan yurttaş, “21 yılda ne yapmış ki burada? Bir de diyor ki; ‘Amerika bizi kıskanıyor’ Amerika senin neyini kıskanacak? Halimiz bu. Görsün tüm dünya. Çocuklarımız okula gitmiyor. Burada bazı çocuklar okula gidiyor, bazıları gitmiyor. İmkanlarımız yok. Çocuklarımızın hepsi hasta. Sıtma oluyorlar. Kimse buraya gelmedi. Ne kaymakam geldi ne belediye geldi. Kimsenin yüzünü görmedik. Biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miyiz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde köyler   ziyaret ederek yurttaşların derdini dinledi. Tanal’ın dinlediği yurttaşlar, şunları söyledi:

Türkiye Cumhuriyeti’nin bu hale gelmemesi lazım. 21 yılda ne yapmış ki burada? Bir de diyor ki; ‘Amerika bizi kıskanıyor’ Amerika senin neyini kıskanacak? Halimiz bu. Görsün tüm dünya. Çocuklarımız okula gitmiyor. Burada bazı çocuklar okula gidiyor, bazıları gitmiyor. İmkanlarımız yok. Çocuklarımızın hepsi hasta. Sıtma oluyorlar. Kimse buraya gelmedi. Ne kaymakam geldi ne belediye geldi. Kimsenin yüzünü görmedik. Biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miyiz? Sivrisinek sorunu var. Burada akşam oturamıyoruz. Nerede çalışıyorlar? Biz, Beyazgül’ün (Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül) bir şeyini görmedik. Gönder bunu ona. Görsün Beyazgül halimizi. Biz bu suyu içiyoruz. Beyazgül görsün. Bunu hayvan içmez. Amerika bizim bu suyumuzu mu kıskanacak? Biz, pisliğin içinde yaşıyoruz. Biz bu suyu içiyoruz. Kimse bizim sesimizi duymuyor. ”

 

“BİR NESLİ EĞİTİMSİZ BIRAKTILAR”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal şöyle konuştu:

Bir çok kırsal mahalleyi okulsuz bıraktılari  çocuklar taşımalı eğitime götürüldü. Kepazelik. yıl 2023  Şanlıurfa nın geldiği hal bu. Bir nesli eğitimsiz bıraktılar.

Önerilen Haberler

Leave a Comment