Delen, ‘Bizim, dilimiz, kulağımız, gözümüz olan gazeteciler

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL Ünlü ozan ve şair Abdurrahman Delen, Gazeteciler için şiir yazdı. Delen ’in sosyal medya hesabından paylaştığı şiir büyük beğeni topladı. Ozan ve şair Abdurrahman Delen, halka haberi ulaştırmak adına kar kış demeden zor şartlar altında görevlerini ifa eden gazetecilere saygı duyduğunu ve gazetecileri çok sevdiğini söyledi. Sanatın ve sanatçının medya ile var olduğunu belirten Delen, ‘Bizim, dilimiz, kulağımız, gözümüz olan gazeteciler için ne yapsak azdır. Gazeteciler günü münasebetiyle bir şiir yazdım. Bu şiirimi türküye dönüştürmeyi düşünüyorum. dedi. İŞTE O ŞİİR GAZETECİ Haberden habere koşarak gider Memlekette atar tur…

Bugün EĞİTİM GÜNDEM KÜLTÜR SANAT MAGAZİN YAŞAM 

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

Ünlü ozan ve şair Abdurrahman Delen, Gazeteciler için şiir yazdı. Delen ’in sosyal medya hesabından paylaştığı şiir büyük beğeni topladı.

Ozan ve şair Abdurrahman Delen, halka haberi ulaştırmak adına kar kış demeden zor şartlar altında görevlerini ifa eden gazetecilere saygı duyduğunu ve gazetecileri çok sevdiğini söyledi. Sanatın ve sanatçının medya ile var olduğunu belirten Delen, ‘Bizim, dilimiz, kulağımız, gözümüz olan gazeteciler için ne yapsak azdır. Gazeteciler günü münasebetiyle bir şiir yazdım. Bu şiirimi türküye dönüştürmeyi düşünüyorum. dedi.

İŞTE O ŞİİR
GAZETECİ
Haberden habere koşarak gider
Memlekette atar tur gazeteci
Bazen bu uğurda can feda eder
Görevinde işi zor gazeteci

Yağmur çamur demez devamlı gezer
Nerde haber varsa o hemen sezer
Elinde kalemi durmadan yazar
Bırakmaz gezmedik yer gazeteci

Savaşta askerle koşar cepheye
Bazen dağa çıkar bazen tepeye
Bazı yurt dışına gider öteye
Dolaşır serbestçe hür gazeteci

Ne gecesi bellidir ne de gündüzü
Yurdun her yerinde görülür izi
Zalimin önünde bükülmez dizi
Eğmez namertlere ser gazeteci

Önerilen Haberler

Leave a Comment