ESNAF KOOPERATİF BAŞKAN ADAYI ALİ KANNECİ’DEN BASIN AÇIKLAMASI

DEĞERLİ KOOPERATİF ÜYELERİMİZ 28 Ekim 2021 yapılacak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığına aday olduğumu daha önce kamuoyu ile paylaşmıştım. Adaylık sürecinde HALFETİ ve ESNAFIMIZ için ne hayırlısı ise o olsun diyerek benlik kaygısı gütmedim. Bugün mevcut kooperatif başkanı adaylığını ilan ederken sanki genel veya yerel seçim propagandası yapar gibi asılsız ithamlarla şahsımı ve yol arkadaşlarımı hedef almış ve bizleri anti demokratik olmakla suçlamıştır. Siyaset yapmak maksadı taşıyan ve seçimi Halfeti halkının tamamına yayıp yeni bir cephe açmayı tasarlayan mevcut başkana bunun bir kooperatif seçimi olduğunu hatırlatırlatmayı uygun…

GÜNDEM SİYASET 

DEĞERLİ KOOPERATİF ÜYELERİMİZ
28 Ekim 2021 yapılacak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığına aday olduğumu daha önce kamuoyu ile paylaşmıştım. Adaylık sürecinde HALFETİ ve ESNAFIMIZ için ne hayırlısı ise o olsun diyerek benlik kaygısı gütmedim. Bugün mevcut kooperatif başkanı adaylığını ilan ederken sanki genel veya yerel seçim propagandası yapar gibi asılsız ithamlarla şahsımı ve yol arkadaşlarımı hedef almış ve bizleri anti demokratik olmakla suçlamıştır. Siyaset yapmak maksadı taşıyan ve seçimi Halfeti halkının tamamına yayıp yeni bir cephe açmayı tasarlayan mevcut başkana bunun bir kooperatif seçimi olduğunu hatırlatırlatmayı uygun bulduğumu beyan ediyorum. Bizleri kutuplaştırıcı olarak niteleyen ifadelerine yine kendimize yakışır şekilde cevap verme ihtiyacı duydum.
1- Demokratik seçim olmasını isteyen mevcut yönetim neden 14/07/2021 tarihinde aday olmama rağmen bizden habersiz ve kanuna aykırı seçim kararı aldı? Bu karar kanuni ve vicdani iseydi neden ertelendi? Yangından mal kaçırır gibi gizli seçim yapmak arzunuz ne kadar şeffaf olduğunuzu gösteriyor. Sizin yaptığınız ile daha önce 20 kişilik kongrenin hiç bir farkı yoktu ve biz mücadele ederek bu hukuksuzluğu engelledik.
2- Kapılarının herkese açık olduğunu beyan eden başkan, hangi sebeplerle bize yakın olan delegeleri sildirdiniz? 109 delegemiz müfettiş raporundaki tavsiyelere ve karara rağmen neden delegelikten çıkarıldı? Tebligat sadece bu 109 üyeye yapılarak üyelerimizin iradesi hangi demokratik anlayışla engellendi? Bize oy verme ihtimali delegeliğin iptal sebebi mi? Kapılarınız herkese mi açık yoksa kredilendirdiğiniz ve esnaf oldukları bile mechul olan 1. Derece yakınlarınıza, eşiniz ve dostunuza mı açık?
3- Madem seçimin usulünü genel kurul karar verecek neden açık olmasından korkuyorsunuz? Kim kime oy verirse versin açık yada kapalı bizim başımızın tacı. Bugüne kadar siyasi hayatımızda bile muhalefet ile kavga etmedik ve kimseyi ötekileştirmedik. Biz önce Halfeti derken siz önce koltuğumuz demeye devam ediyorsunuz. Kendi seçim anlayışınızdan korkunuz mu var ısrarla kapalı olsun diyorsunuz?
4- Bazı devlet görevlilerinin baskı kurduğu ve esnafı tehdit ettiğini söylüyorsunuz. Hangi baskı yapılmış ve hangi devlet olanağı kullanılmış açıklayın bizde bilelim. Biz sevgi ve hoşgörüden vazgeçmeyiz. Biz kucaklamaya talibiz ötelemeye değil. İthamlarınız bizim Halfeti ile olan gönül bağımızı koparamaz. Bizim Halfeti sevgimizi ölçmeye sizin metreleriniz yetmez. Baskı ve tehdit yapılıyor diyerek mağdur edebiyatı yapmak ve asıl mağdur etmek için uğraştığınız bizleri baskıcı diye tanıtmak size seçim kazandırmaz.
5- Kişisel olarak değil memleketin görünümü için karşı karşıya geldiğimiz ve aramızda tatsız olayların yaşandığı Şitamrat Otel sahiplerini bildiğiniz halde ısrarla kongre salonu olarak neden burayı tercih ettiniz? Maksadınız sevenlerimizin bu kongreye gelmelerini mi engellemek yoksa gerginlik çıkmasını bekleyip bundan nemalanmak mı? Kongre için başka bir yer yok muydu? Bunun için zaten ekonomik sıkıntıda olan odamıza maliyet eklediniz mi? Biz kongre salonuna nerede olursa olsun sevgi ve muhabbetle gireriz ve aynı hissiyatla çıkarız. Biz insanlarla memleket menfaati için tartışırız ancak düşmanlık gütmeyiz. Oyun kurmayın çünkü biz oyuna gelmeyiz.

Değerli kooperatif üyeleri unutmayın bu seçim esnaflarımızın seçimi ve bu seçimden siyasi rant devşirmeye çalışanlara, yüzlerce esnafımızı ayak oyunları ile delegelikten çıkarıp iradelerini engelleyenlere esnafımız geçit vermeyecektir. Esnafımız siyasi rant ve şahsi menfaat bekleyen bu anlayışa gereken cevabı verecektir. Seçildiğimiz takdirde kapılarımız ve gönüllerimiz açık olacak. Elif gibi duruşumuz asla bozulmayacak. Kredi ilişkileri ile ortaklıklıklar kurmayacağız. Şaibeli işler ve ilişkiler yüzünden müfettişler gelmeyecek ne minare çalacağız ne kılıfını hazırlayacağız. Allah esnafımız için hayırlı olanı versin. Kazanan Halfeti Esnafı olsun.
Ali Kanneci
Halfeti Esnaf Kefalet Koop Başkanı adayı

Önerilen Haberler

Leave a Comment