Halfeti ‘de Muhtarlar Günü kutlandı

Halfeti ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Halfeti Kent Meydanı’ndaki törene, Halfeti Kaymakamı Selin Sarı. ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Soner Çalışkan.,siyasi parti ilçe başkanları, kamu kurum müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından İstiklal Marşı okundu Muhtar günü vesilesiyle konuşma yapan Halfeti belediye başkanı Şeref Albayrak“Yönetime geldiğimiz tarihten itibaren çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. 1.5 yıl süren pandemi sürecinde ve sonrasında muhtarlarımızın ihtiyaçları cevap verebilmek için elimizden gelen çabayı gösterdik. 2.5 yılı beraber doldurduk. Halfeti 50 bine yaklaşan nüfusuyla üniversitesiyle, sanayisi ve esnafıyla gelişmekte olan…

GÜNDEM YAŞAM 
Halfeti ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Halfeti Kent Meydanı’ndaki törene, Halfeti Kaymakamı Selin Sarı. ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Soner Çalışkan.,siyasi parti ilçe başkanları, kamu kurum müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından İstiklal Marşı okundu
Muhtar günü vesilesiyle konuşma yapan Halfeti belediye başkanı Şeref Albayrak“Yönetime geldiğimiz tarihten itibaren çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. 1.5 yıl süren pandemi sürecinde ve sonrasında muhtarlarımızın ihtiyaçları cevap verebilmek için elimizden gelen çabayı gösterdik. 2.5 yılı beraber doldurduk. Halfeti 50 bine yaklaşan nüfusuyla üniversitesiyle, sanayisi ve esnafıyla gelişmekte olan bir ilçe. İhtiyaçları çok ancak bizimde belli bir bütçemiz var. Bu bütçeyle hizmet etmeye çalışıyoruz. 9 merkez ’ 35 de kırsal toplam 44 mahallemize ayrım etmeden hizmet götürdük. Sınırlı kaynaklarımızla hepsine yetmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Şeref Albayrak ın ardından konuşan Kaymakam Selin Sarı, Pandemi sürecinde yaptıkları çalışmalardan dolayı Muhtarlara teşekkür ederek ” Muhtarlık görevi çok önemli bir görevdir. Vatandaşla kamu kurumları arasında köprü görevi gören muhtarlarımızı çok önemsiyoruz. Pandemi sürecinde yaptıkları çalışmalardan dolayı tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyor ve bu vesile ile de Muhtarlar gününüzü kutluyorum” diye konuştu. Kaymakam Selin Sarı’nın konuşmasının ardından Belediye Başkanı Şeref Albayrak tarafından muhtarlara çeşitli hediyeler verildi.
Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Sönmez, yaklaşık 200 yıllık mazisi olan demokrasinin en yalın halini temsil eden muhtarlık kurumuna verilen önemin bir ifadesi olarak 2015 yılından itibaren her yıl 19 Ekim’de Muhtarlar Günü’nün kutlandığını söyledi. Muhtarlık müessesesinin güçlenmesine yönelik son yıllarda önemli adımlar atıldığından bahseden Sönmez, “Devlet, millet bütünleşmesinin hayati kurumlarından olan muhtarların etkin biçimde görevini yapmaları sağlanmalıdır bu vesileyle tüm muhtarların muhtarlar gününü kutlarım dedi.

Önerilen Haberler

Leave a Comment