Miletvekili Meşhur Memmedov ,“2021 Yılı, Azerbaycan devlet tarihinde bir İnşaat yılı olarak anılacaktır”

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN Azerbaycan Milletvekili – “2021 Yılı, Azerbaycan devlet tarihinde bir İnşaat yılı olarak anılacaktır” “2021 Yılı, Azerbaycan devlet tarihinde bir İnşaat yılı olarak anılacaktır”. Bu konu ile ilgili Türkiye Medyasına Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Sayın Meşhur Memmedov açıklama yaptı. Meşhur Memmedov – “Sayın Cumhurbaşkanımızın da not ettiği gibi, kurtarılmış toprakları yakında bir cennete çevireceğiz. Şu anda, kurtarılan bölgelerde bu amaçla ön çalışmalar yapılıyor. Medyada da yolların, elektrik, su ve diğer hatların döşendiğini, hatta Azerbaycan Televizyon kanallarının kurtarılan bölgelerimizde yayın yapmaya başladığını hepimiz görüyoruz. Azerenerji çalışanları enerji sağlamak için yeni güç…

Bugün EĞİTİM EKONOMİ GÜNDEM KÜLTÜR SANAT SİYASET TEKNOLOJİ YAŞAM 

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

Azerbaycan Milletvekili – “2021 Yılı, Azerbaycan devlet tarihinde bir İnşaat yılı olarak anılacaktır”
“2021 Yılı, Azerbaycan devlet tarihinde bir İnşaat yılı olarak anılacaktır”.

Bu konu ile ilgili Türkiye Medyasına Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Sayın Meşhur Memmedov açıklama yaptı.

Meşhur Memmedov – “Sayın Cumhurbaşkanımızın da not ettiği gibi, kurtarılmış toprakları yakında bir cennete çevireceğiz. Şu anda, kurtarılan bölgelerde bu amaçla ön çalışmalar yapılıyor. Medyada da yolların, elektrik, su ve diğer hatların döşendiğini, hatta Azerbaycan Televizyon kanallarının kurtarılan bölgelerimizde yayın yapmaya başladığını hepimiz görüyoruz. Azerenerji çalışanları enerji sağlamak için yeni güç noktaları inşa ediyor” diye belirtti.

Milletvekili – “Böylelikle çevre düzenleme ve inşaat çalışmalarının devamı olarak kısa süre içinde onarım ve inşaat çalışmaları başlayacaktır.
Kuşkusuz, 4 aralık tarihinde yayınlanan kararname daha fazla çalışmaya ivme kazandıracaktır. Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, kamu tüzel kişiliği olan “Karabağ Kalkınma Vakfı’nın” kurulmasına ilişkin bir kararname imzaladı.
Kararname, Azerbaycan halkının tarihin en unutulmaz dönemine girerek topraklarını Ermeni işgalinden büyük bir zaferle kurtardığını belirtiyor. Ülkenin toprak bütünlüğünün restorasyonu, devletimiz için uluslararası hukukun ve ulusal-ahlaki değerlerin üstünlüğünün bir göstergesidir. Yaklaşık 30 yıldır maddi ve kültürel zenginlikleri Ermeni işgalciler tarafından yağmalanan topraklarımızın yeniden canlanması, ülkenin siyasi ve ekonomik egemenliğinin güçlendirilmesinin önemli direklerinden biri olacaktır” – diye not etti.
Milletvekili – “Aynı zamanda, ülke ekonomisinin ayrılmaz bir parçası olabilmek için kurtarılan bölgelerde yerleşim ve ekonomik faaliyet sağlanacak, bu alanlarda yapılacak inşaat ve restorasyon çalışmaları ülkemizin sosyo-ekonomik kalkınmasının temellerini daha da güçlendirecektir.
Elbetteki, işgalden kurtarılmış bölgelerimizde yapıcı çalışmalar yürüten her bir kişinin desteği, tarihi zaferimize, güçlü bir Azerbaycan için milli birlik fikrine, egemen ve güvenli bir yaşam hedefimize önemli bir katkı sağlayacaktır.
Sözsüz ki, bu alandaki tüm potansiyelin özverili seferberliği, ülkemizin kalkınmasında ortak bir başarı hikayesi oluşturacak ve zaferimizi daha da parlak hale getirecektir.
Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanan Kararnameye göre “Karabağ Kalkınma Fonu” bir kamu tüzel kişiliğidir” – diye söyledi.

Milletvekili Meşhur Memmedov – “Karabağ Kalkınma Vakfı, bir kamu tüzel kişiliğidir, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurtarılmış topraklarının yeniden inşasının yanı sıra sürdürülebilir bir ekonomiye ve müreffeh bir bölgeye dönüştürülmesine mali destek sağlayacağı ve yatırımlar konusunda destekçi olacağı bir Fon olucaktır. Tabii ki, bu alanda kamu-özel ortaklığının gelişmesini sağlayan, yurt içinde ve yurt dışında gerekli çalışmalarını yürüten kamu tüzel kişiliği – Fonun faaliyetleri üzerinde genel yönetim ve kontrol uygulamak için bir Denetim Kurulu oluşturulmuştur ve Denetim Kurulu üyeleri hepsi değerli şahıslardır.
Kararnameden doğan görevleri yerine getirirken devletimizin ve onun arkasındaki halkımızın tüm imkan ve yeteneklerini ortaya koyacağına ve işgalden kurtarılmış topraklarımızın hızla cennete dönüşmesini birlikte sağlayacağımıza inanıyorum” – diye açıklamasını sonlandırdı.
Biz, birlikte güçlüyüz!

Önerilen Haberler

Leave a Comment