MOZAMBİK’TE FERİBOT BATTI: EN AZ 90 ÖLÜ

Mozambik’in kuzey kıyısı açıklarında bir feribotun batması sonucu 90’dan fazla kişi öldü, gemideki tahmini 130 kişiden beşi kurtarıldı. BBC’nin, olay yerine yakın Nampula eyaletinin devlet sekreteri Jaime Neto’ya dayandırdığı habere göre, feribottaki kişiler bir kolera salgını nedeniyle Lunga’dan Nampula açıklarındaki Mozambik adasına gidiyodu. “Tekne aşırı kalabalık olduğu ve yolcu taşımaya uygun olmadığı için battı” diyen Neto, ölenler arasında çok sayıda çocuk bulunduğunu da söyledi. Sosyal medyada yayınlanan ve kaza yerinden çekildiği iddia edilen videolarda sahilde yatan çok sayıda ceset ve çocukların cesetlerini taşıyan bazı insanlar görülüyor. Kurtarılan beş kişiden ikisinin…

GÜNDEM 

Mozambik’in kuzey kıyısı açıklarında bir feribotun batması sonucu 90’dan fazla kişi öldü, gemideki tahmini 130 kişiden beşi kurtarıldı.

BBC’nin, olay yerine yakın Nampula eyaletinin devlet sekreteri Jaime Neto’ya dayandırdığı habere göre, feribottaki kişiler bir kolera salgını nedeniyle Lunga’dan Nampula açıklarındaki Mozambik adasına gidiyodu.

“Tekne aşırı kalabalık olduğu ve yolcu taşımaya uygun olmadığı için battı” diyen Neto, ölenler arasında çok sayıda çocuk bulunduğunu da söyledi.

Sosyal medyada yayınlanan ve kaza yerinden çekildiği iddia edilen videolarda sahilde yatan çok sayıda ceset ve çocukların cesetlerini taşıyan bazı insanlar görülüyor.

Kurtarılan beş kişiden ikisinin durumun ciddi olduğu ve kazanın nedeninin resmi makamlarca araştırıldığı belirtildi.

Önerilen Haberler

Leave a Comment