MÜSLÜM GÜRSES MÜZESİ AÇILDI

Müze şehri olma yolunda ilerleyen Karaköprü’de Başkan Metin Baydilli’nin girişimleriyle ilçeye taşınan Müslüm Gürses müzesi yapılan törenle hizmete açıldı. Şanlıurfalı merhum sanatçı Müslüm Gürses’ in hatırasını yaşatmak için Şanlıurfa Valiliği bünyesinde geçtiğimiz yıllarda açılan Müslüm Gürses Müzesi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin girişimleriyle ilçeye taşındı. Karaköprü yaşam park içerisindeki müze yapılan açılış töreniyle hizmete açıldı. Müzenin içerisinde Müslüm Gürses’e ait kişisel kıyafetler ve malzemeler bulunurken, sanatçının fotoğrafları ve albümleri sergileniyor. Müslüm Gürses Müzesinin açılışına sürpriz olarak Müslüm Gürses’e benzerliğiyle dikkat çeken Bülent Şevik’de katıldı. Açılış töreninde konuşan Karaköprü Belediye Başkanı…

GÜNDEM KÜLTÜR SANAT 

Müze şehri olma yolunda ilerleyen Karaköprü’de Başkan Metin Baydilli’nin girişimleriyle ilçeye taşınan Müslüm Gürses müzesi yapılan törenle hizmete açıldı.

Şanlıurfalı merhum sanatçı Müslüm Gürses’ in hatırasını yaşatmak için Şanlıurfa Valiliği bünyesinde geçtiğimiz yıllarda açılan Müslüm Gürses Müzesi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin girişimleriyle ilçeye taşındı.

Karaköprü yaşam park içerisindeki müze yapılan açılış töreniyle hizmete açıldı. Müzenin içerisinde Müslüm Gürses’e ait kişisel kıyafetler ve malzemeler bulunurken, sanatçının fotoğrafları ve albümleri sergileniyor.

Müslüm Gürses Müzesinin açılışına sürpriz olarak Müslüm Gürses’e benzerliğiyle dikkat çeken Bülent Şevik’de katıldı.

Açılış töreninde konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçeyi müze şehir yapma yolunda yeni müzeler kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Şanlıurfa ve ülkemiz için önemli bir değer olan merhum Müslüm Gürses’in hatırasını yaşatacağımız Müslüm Gürses müzesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Müze açılışlarımıza inşallah Basın ve Sinema Müzesi ile Tasavvuf Müzesini de ekleyeceğiz. Müslüm Gürses Müzemizin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Önerilen Haberler

Leave a Comment