Turizm merkezi Halfeti’de bayram da ziyaretçi rekoru kırdı

9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler Güneydoğu’nun Saklı Cenneti olan Halfeti ilçesine akın etti. 270 bin aracın giriş yaptığı Halfeti’de turizm hareketliliği yaşandı. Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesinin 2013 yılında “Sakin şehir” ağına dahil ettiği tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu’nun saklı cenneti olan Halfeti’de turizm bereketi yaşandı. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Sakin Şehir Halfeti ilçesinde turizm hareketliliği yaşanıyor. 9 günlük bayram tatilinin son gününde araçlarıyla Halfeti ilçesini gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler uzun araç konvoyu oluşturdu. Turistlerin…

GÜNDEM YAŞAM 

9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler Güneydoğu’nun Saklı Cenneti olan Halfeti ilçesine akın etti. 270 bin aracın giriş yaptığı Halfeti’de turizm hareketliliği yaşandı.

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesinin 2013 yılında “Sakin şehir” ağına dahil ettiği tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu’nun saklı cenneti olan Halfeti’de turizm bereketi yaşandı.

Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Sakin Şehir Halfeti ilçesinde turizm hareketliliği yaşanıyor.

9 günlük bayram tatilinin son gününde araçlarıyla Halfeti ilçesini gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler uzun araç konvoyu oluşturdu. Turistlerin oluşturduğu uzun araç konvoyu fotoğraf karelerine yansıdı.

İlçeye gelen turistler tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu’nun saklı cenneti olarak adlandırılan Fırat’ın serin suyunun aktığı nehirde tekne turu yaparak Rum Kale ve su altında kalan camileri görme fırsatını buluyor.

Pandemi nedeniyle geçen yıl çok az sayıda turistin ziyaret ettiği ilçede 9 günlük bayram tatilinde ziyaretçi rekoru kırıldı.

Önerilen Haberler

Leave a Comment