Viranşehir Belediyesi’nden Spora Tam Destek

ABDULLAH YİĞİT-ŞANLIURFA Viranşehir Belediye Başkanı Ekinci, sporun her branşını desteklemenin yanı sıra kurduğu spor tesisleriyle çocuk ve gençlerin geleceğine adeta ışık tutuyor. Viranşehir İlçesi  Uzun yıllar adı hep terörle anılan Şanlıurfa’nın “Sabır Şehri” Viranşehir, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından halkı ilk kez AK Belediyecilik hizmeti ile tanıştıran Belediye Başkanı Salih Ekinci ile birlikte artık sporda başarı hikayeleri yazıyor. Göreve gelir gelmez rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra özellikle çocuk ve gençlere kucak açan Başkan Salih Ekinci, kentin farklı mahallelerinde 5 adet Halı Saha, 5 Gençlik Merkezi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve…

Bugün GÜNDEM SPOR YAŞAM 

ABDULLAH YİĞİT-ŞANLIURFA

Viranşehir Belediye Başkanı Ekinci, sporun her branşını desteklemenin yanı sıra kurduğu spor tesisleriyle çocuk ve gençlerin geleceğine adeta ışık tutuyor.

Viranşehir İlçesi  Uzun yıllar adı hep terörle anılan Şanlıurfa’nın “Sabır Şehri” Viranşehir, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından halkı ilk kez AK Belediyecilik hizmeti ile tanıştıran Belediye Başkanı Salih Ekinci ile birlikte artık sporda başarı hikayeleri yazıyor.

Göreve gelir gelmez rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra özellikle çocuk ve gençlere kucak açan Başkan Salih Ekinci, kentin farklı mahallelerinde 5 adet Halı Saha, 5 Gençlik Merkezi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Viranşehir tarihinde bir ilk olan Kadın Voleybol Takımı ile kentin adının terör yerine sporla anılmasını sağladı.

Başkan Ekinci’nin büyük destek verdiği Viranşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı ligin ilk yarısını yenilgisiz ve lider olarak kapatırken, Erkek Voleybol Takımı ise ilk yarıyı averajla 3. sırada tamamladı.

ŞALVARLI TENİS İLE TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURDU
Viranşehir Belediyespor’un yanı sıra tüm amatör kulüplere de destek olan Başkan Ekinci, “Şalvarlı Tenis” ile Türkiye gündemine oturan Sarıbal Mahallesi’ni de çok amaçlı saha ve yanında bir de halı saha ile buluşturmaya hazırlanıyor.

BAKANDAN SÖZ ALDI
Paylaştığı Twitter mesajında “Şanlıurfa Viranşehir’deki görüntüler beni çok mutlu etti. İnşallah köyümüzdeki eksiklikleri en kısa sürede tamamlayıp, çiçeği burnunda sporcularımızla güzel bir turnuva düzenleyeceğiz” şeklinde paylaşım yapan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’ndan, Sarıbal için bir de modern tenis kortu sözü olan Başkan Ekinci, “Gönül verdiğimiz güzel şehrimiz Viranşehir, tek sevdamızdır” dedi.

Başkan Ekinci, sporun; çocuk ve gençlerde mutluluk, öfkeyi kontrol edebilme, saldırganlığı frenlemeye yardımcı olduğunun, erişkinlerin sağlıklı ve dinamik olmalarını sağladığının, her yaş grubundaki bireyler için de beden ve ruh sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaptığının bilimsel araştırmalarla kanıtlandığına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Bu bilimsel gerçeklerden hareketle biz her yaş grubuna sporu özendirmenin yanı sıra özellikle çocuk ve gençlerimizin sporla sosyalleşmesini ve terör nifaklarından uzak tutulmasını sağlıyoruz. Çünkü çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Onlara yaptığımız her yatırım bu vatana yapılmış yatırımdır. Bu nedenledir ki bundan sonraki projelerimizde de çocuk ve gençlerimiz hep öncelikli olacak.”

Önerilen Haberler

Leave a Comment