BİRECİK’TE 4. KELAYNAK VE PATLICAN FESTİVALİNE MEHMET FARUK PINARBAŞI’NDAN TAM DESTEK

Birecik Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye kazandırdığı “Birecik Patlıcanı”nın coğrafi işaret tesciliyle adından söz ettiren AK Parti Milletvekili Avukat Mehmet Faruk Pınarbaşı, 4. Kelaynak ve Patlıcan Festivali’nde yine ilgi odağı oldu. Birecik’in simgesi haline gelen bu değerli ürünün tanıtımını desteklemek için festivale katılan Pınarbaşı, ilçenin tarımsal zenginliklerinin korunması ve tanıtılması adına her türlü desteği vereceğini vurguladı. Festivalde yaptığı konuşmada, Pınarbaşı, Birecik’in sadece tarımda değil, gastronomi alanında da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin ilçenin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağladığını dile getirdi. Kalabalık bir grup tarafından…

Birecik Etkinlik GÜNDEM Güneydoğu Kelaynak KÜLTÜR SANAT Şanlıurfa SİYASET YAŞAM 

Birecik Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye kazandırdığı “Birecik Patlıcanı”nın coğrafi işaret tesciliyle adından söz ettiren AK Parti Milletvekili Avukat Mehmet Faruk Pınarbaşı, 4. Kelaynak ve Patlıcan Festivali’nde yine ilgi odağı oldu. Birecik’in simgesi haline gelen bu değerli ürünün tanıtımını desteklemek için festivale katılan Pınarbaşı, ilçenin tarımsal zenginliklerinin korunması ve tanıtılması adına her türlü desteği vereceğini vurguladı.

Festivalde yaptığı konuşmada, Pınarbaşı, Birecik’in sadece tarımda değil, gastronomi alanında da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin ilçenin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağladığını dile getirdi. Kalabalık bir grup tarafından coşkuyla karşılanan Milletvekili Pınarbaşı, “Birecik’in doğal ve tarımsal kaynaklarının korunması ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.

Festivalde Pınarbaşı’na eşlik eden Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit de, ilçenin kalkınması ve tanıtımı için düzenlenen bu gibi etkinliklerin önemine değindi. Begit , festivallerin Birecik’in marka değerini artırdığını ve şehrin hem ekonomik hem de kültürel anlamda gelişmesine katkı sunduğunu ifade etti. Pınarbaşına teşekkürlerini soyleyerek birecik patlıcanın tescilenmesinde büyük katkı sağlayan milletvekili Pınarbaşı.

Festivalin renkli ve coşkulu atmosferinde gerçekleşen etkinlikler, ilçenin tarımsal ve gastronomik mirasına dikkat çekerken, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Önerilen Haberler

Leave a Comment