Azerbaycan Memmedov, Bugün, Ulu Önder’in kurduğu gençlik politikası her bir alanda kendi meyvesini veriyor

ÜLKER PİRİYEVA –AZERBAYCAN-ÖZEL HABER Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva `ya Azerbaycan Gençlerinin Gençlik gününü kutladığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Meşhur Memmedov , “24 yıldır ülkemizde 2 Şubat’ın özel bir gün – Gençlik Günü olarak kutlandığına dikkatinizi çekmek isterim. Elbette 2 Şubat’ın Gençlik Günü ilanının Ulu Önder Haydar Aliyev’in adıyla bağlantılı olduğunu hepimiz biliyoruz. Azerbaycan’da devlet gençlik politikasının temeli Haydar Aliyev’in ikinci dönüşünden sonra atıldı. Bu yöndeki ilk adım olarak, Devlet gençlik politikasını uygulamak üzere 1994 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulmuştur. Bakanlığımızın ilgisi her zaman ülke…

Bugün EĞİTİM GÜNDEM KÜLTÜR SANAT SİYASET YAŞAM 

ÜLKER PİRİYEVA –AZERBAYCAN-ÖZEL HABER
Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva `ya Azerbaycan Gençlerinin Gençlik gününü kutladığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Meşhur Memmedov , “24 yıldır ülkemizde 2 Şubat’ın özel bir gün – Gençlik Günü olarak kutlandığına dikkatinizi çekmek isterim. Elbette 2 Şubat’ın Gençlik Günü ilanının Ulu Önder Haydar Aliyev’in adıyla bağlantılı olduğunu hepimiz biliyoruz. Azerbaycan’da devlet gençlik politikasının temeli Haydar Aliyev’in ikinci dönüşünden sonra atıldı. Bu yöndeki ilk adım olarak, Devlet gençlik politikasını uygulamak üzere 1994 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulmuştur.

Bakanlığımızın ilgisi her zaman ülke gençleri tarafından hissedildi. Böylece 2 Şubat 1996’da Haydar Aliyev’in desteğiyle ilk gençlik forumu düzenlendi. 1997’de cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 2 Şubat Azerbaycan’da Gençlik Günü olarak kutlandı. Ulu Önder Haydar Aliyev’in kurduğu devlet gençlik politikasının sonucudur ki, bugün ülkemizde yeni nesil aydınlarımız ortaya çıkmakta ve milli liderimizin halkımıza olan hizmetleri takdirle karşılanmaktadır. Gençlerimiz Azerbaycan’ın bağımsızlığını, ilim ve eğitimin gelişmesini, ülkemizin siyasi ve ekonomik ilerlemesini, Ulu Önderimizin gençlere gösterdiği ilgiyi derin bir saygı ile hatırlamaktadır.

Elbette Ulu Önder Haydar Aliyev’in kurduğu siyasi seyir bugün de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından başarıyla sürdürülüyor.
Uzun yıllar Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in öncülüğünde uygulanan devlet gençlik politikası, Azerbaycan gençliğinin gelişimine ivme kazandırmış ve toplumda kendini onaylamasında önemli rol oynamıştır.
Aynı zamanda, gençliğin kapsamlı gelişimini ve topluma aktif katılımını teşvik etmek amacıyla Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 19 Aralık 2011 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bağlı Gençlik Vakfı’nın kurulmasına ilişkin bir kararname imzaladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in gençleri desteklemek için aldığı önemli kararlardan biri de ülkedeki ilk “Cumhurbaşkanlığı Gençlik Ödülü” nün verilmesi oldu.

Ve inanıyorum ki bu yılki Gençlik Günü, önceki yıllardan farklı bir ampulde düzenlenecek. Böylece önceki yıllardan farklı olarak Azerbaycan gençleri muzaffer ülkenin gençleri olarak özel günlerine gururla katılacaklardır.

Büyük Vatan Savaşı’nda canlarını feda eden, komutanlarının görevlerini yerine getiren ve bize zafer sevincini yaşatan gençlerimizdi. Topraklarımızı işgalden kurtarma yolunda az gencimizi kaybetmedik. Sevgili gençlerimiz Vatan topraklarının özgürlüğü için canlarını feda ettiler. Ruhları şad olsun şehitlerimizin! Aynı zamanda savaşlarda yer alan genç gazilerimizi de unutmamalıyız. Gazilerimiz halihazırda devletin bakımı ve gözetimi altındadır. Umarım yakında sağlıklarına kavuşurlar.
Bugün güvenle söyleyebiliriz ki ülke Gençliğimiz Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in izlediği başarılı iç ve dış politikayı memnuniyetle karşılıyor ve bu politikanın uygulanmasında her zaman onun yanındadırlar. Ordumuzda da çok sayıda genç asker var.  İlham Aliyev aynı zamanda genç askerlerimizin başkomutanıdır.

Sevgili gençler, Bayramınız kutlu olsun! Azerbaycan halkı sizinle gurur duyuyor. Ülkemizin geleceği sizlere emanettir. Vatanınızı sevin, onu her zaman göz bebeğiniz gibi koruyun!”

Önerilen Haberler

Leave a Comment