MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ, IĞDIR’A TEKNOKENT MÜJDESİ

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ, IĞDIR’A TEKNOKENT KURULMASINI SORDU, KOMİSYON BAŞKANI MUSTAFA ELİTAŞ BAKANLIK ADINA CEVAPLADI MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, TBMM Genel Kurulu soru cevap kısmında Iğdıra’a Teknokent kurulması konusunda komisyon’a soru yöneltti. KARADAĞ : “Teşvik ve destekler kapsamında yerli ve yabancı yatırımcıları korumaya yönelik kanunun kabulü ile teknoloji merkezlerinin kurulması, kanun taslağında bölgelerimiz nasıl tespit edilecek ve kriterleri neler olacaktır”? dedi. MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ ayrıca, Iğdır ilinin dört ülkenin kesim noktasında ve üç ülkeye sınır olan tek il olduğunu ifade ederek, Iğdır iline kurulacak bir Teknokent’in…

Bugün EĞİTİM EKONOMİ GÜNDEM KÜLTÜR SANAT SİYASET TEKNOLOJİ YAŞAM 

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ, IĞDIR’A TEKNOKENT KURULMASINI SORDU, KOMİSYON BAŞKANI MUSTAFA ELİTAŞ BAKANLIK ADINA CEVAPLADI

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, TBMM Genel Kurulu soru cevap kısmında Iğdıra’a Teknokent kurulması konusunda komisyon’a soru yöneltti. KARADAĞ : “Teşvik ve destekler kapsamında yerli ve yabancı yatırımcıları korumaya yönelik kanunun kabulü ile teknoloji merkezlerinin kurulması, kanun taslağında bölgelerimiz nasıl tespit edilecek ve kriterleri neler olacaktır”? dedi.

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ ayrıca, Iğdır ilinin dört ülkenin kesim noktasında ve üç ülkeye sınır olan tek il olduğunu ifade ederek, Iğdır iline kurulacak bir Teknokent’in il ile birlikte tüm bölge için oldukça faydalı olacağını, bununla birlikte Iğdır’ın Türk Dünyası’na açılan bir kapı olması münasebetiyle ülkemiz açısından da büyük fayda sağlayacağını belirtti.

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ’ ın sorusuna, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa ELİTAŞ Bakanlık adına cevap verdi.

Komisyon Başkanı Mustafa ELİTAŞ cevaben şunları dile getirdi : “Iğdır’daki Teknokent’in kurulması ile ilgili olarak Bakanlığımızdaki yetkili arkadaşlar bilgi verdi. Bölge ile ilgili başvurular kurucu heyet ya da yönetici şirket tarafından yapılır. Bu kurucu heyet içerisinde 1 üniversitenin olması mecburidir.

Iğdır’da da üniversitemiz olduğuna göre, üniversitemizin öncülüğünde diğer sivil toplum örgütlerinin ( Sanayi Odası, Ticaret Odası ve diğer örgütlerin ihracatçı birlikleri gibi) katılımı ile Iğdır’da Teknokent’i kurmak mümkündür. Başvuruları değerlendirmek üzere TGM Değerlendirme Kurulu Kanunda yer almaktadır. Başvurular, hazırlanacak fizibilite raporu çerçevesinde değerlendirilmekte ve bölge kuruluşu Cumhurbaşkanı tarafından karara bağlanmaktadır. Kanun taslağı ile birlikte getirilen en önemli yeniliklerden birisi de böyle alanlar dışında kuluçka merkezlerine izin verilmesidir.

Teknoloji Geliştirme bölgeleri, önce bir müteşebbis heyetinin kurulması, bu müteşebbis heyetinin 6 ay içerisinde kuruluşunun gerçekleşmesi, kuruluş gerçekleştikten sonra 1 yıl içerisinde teknolojiyi geliştirme bölgelerinin faaliyete geçmesi gerekmektedir. Nitekim Kanunda da bu gibi konularda düzenleme mevcuttur.”

Konu hakkında değerlendirmede bulunan MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı ALMA ile irtibata geçtiklerini, Alt yapı çalışmasının başlatıldığını dile getirerek, Iğdır’a Teknokent kurulması için gerekli adımların hızla atılıp, başvuru dosyalarının gerekli mercilere sunulacağını ve en kısa sürede Iğdır’a Teknokent’i kazandırmanın mutluluğunu yaşayacaklarını aktardı.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Önerilen Haberler

Leave a Comment