Birecik’te 15 Temmuz Etkinliği Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Birecik’te düzenlenen etkinlikte, halk geniş katılımla bir araya gelerek anlamlı bir anma programı gerçekleştirdi.   Etkinliğe Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Birecik Belediye Başkanı Mehmet beğit Cumhuriyet Başsavcısı Murat Çalış, ilçe Jandarma Komutanı Bahadır iyilikçi, ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, ve kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fırat Nehri’nin üzerinde bayraklarla donatılmış teknelerin geçişiyle başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ardından 15 Temmuz gecesi yaşananlar, halkın gösterdiği direniş ve demokrasi mücadelesi…

15 temmuz Birecik Belediye Başkanı Birecik İlçe Emniyet müdürlüğü Birecik İlçe Jandarma komutanlığı Birecik ilçe Milli Eğitim müdürlüğü Birecik Kaymakamlık 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Birecik’te düzenlenen etkinlikte, halk geniş katılımla bir araya gelerek anlamlı bir anma programı gerçekleştirdi.

 

Etkinliğe Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Birecik Belediye Başkanı Mehmet beğit Cumhuriyet Başsavcısı Murat Çalış, ilçe Jandarma Komutanı Bahadır iyilikçi, ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, ve kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fırat Nehri’nin üzerinde bayraklarla donatılmış teknelerin geçişiyle başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ardından 15 Temmuz gecesi yaşananlar, halkın gösterdiği direniş ve demokrasi mücadelesi anlatıldı. Konuşmalarında 15 Temmuz’un Türkiye tarihinde bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan yetkililer, bu hain darbe girişimine karşı kahramanca direnen millete şükranlarını dile getirdiler.

Programda ayrıca 15 Temmuz şehitleri için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi ve şehitler yad edildi. Etkinlik ilahilerle sona erdi.

Birecik’te düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, coşkulu bir atmosferde gerçekleşti. Vatandaşlar, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimini anarak, demokrasiye olan bağlılıklarını bir kez daha dile getirdiler.

Etkinlik kapsamında vatandaşlara çeşitli ikramlar da sunuldu.

Önerilen Haberler

Leave a Comment