Darknet’te Covid-19 aşıları satılıyor

COVID-19 aşıları Darknet’te 250 ila 1.200 dolar arasında satılıyor Tüm dünya şu anda tarihin en büyük ve en karmaşık aşılama kampanyalarından birini yaşıyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, yeraltı dolandırıcıları ve satıcılar bu süreçten kâr elde etmeye oldukça hevesli. Kaspersky araştırmacıları Darknet’te 15 farklı pazarı inceledi ve üç büyük COVID aşısının reklamlarını buldu: Pfizer / BioNTech, AstraZeneca ve Moderna. Aralarında etkinliği doğrulanmamış “COVID19” aşılarının reklamını yapan satıcılar da vardı. Satıcıların çoğunluğu Fransa, Almanya, İngiltere ve ABD kaynaklı. Fiyatlar doz başına 250 ila 1.200 dolar arasında değişiyor, ortalama bedel yaklaşık 500 dolar.…

Bugün MAGAZİN 

COVID-19 aşıları Darknet’te 250 ila 1.200 dolar arasında satılıyor

Tüm dünya şu anda tarihin en büyük ve en karmaşık aşılama kampanyalarından birini yaşıyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, yeraltı dolandırıcıları ve satıcılar bu süreçten kâr elde etmeye oldukça hevesli.

Kaspersky araştırmacıları Darknet’te 15 farklı pazarı inceledi ve üç büyük COVID aşısının reklamlarını buldu: Pfizer / BioNTech, AstraZeneca ve Moderna. Aralarında etkinliği doğrulanmamış “COVID19” aşılarının reklamını yapan satıcılar da vardı.

Satıcıların çoğunluğu Fransa, Almanya, İngiltere ve ABD kaynaklı. Fiyatlar doz başına 250 ila 1.200 dolar arasında değişiyor, ortalama bedel yaklaşık 500 dolar. İletişim Wickr ve Telegram gibi şifreli mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla yapılırken, ödemeler kripto para birimi, özellikle de Bitcoin biçiminde talep ediliyor.

Bu satıcılarının çoğunun 100-500 başarılı satış işlemi gerçekleştirdiği görülüyor, ancak Darknet’in doğası gereği bunları kimin aldığı belli değil. Kaspersky uzmanlarının elindeki mevcut bilgiler ışığında çevrimiçi olarak reklamı yapılan aşı dozlarından ne kadarının gerçek ne kadarının sahte olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak çoğu medikal tesisin elinde artık aşı dozları kaldığı biliniyor.

Satın aldığınız ürün elinize ulaşsa bile, büyük olasılıkla alacağınız miktar etkili ve geçerli bir doz olmayacaktır. Daha da önemlisi, bu tür dozları elde etmek yasa dışıdır.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

Önerilen Haberler

Leave a Comment