*Halfeti’de 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı*

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Gazilik unvanı ve Mareşal rütbesinin verilişinin 103. yıldönümü anısına Halfeti’de çelenk sunma töreni düzenlendi. Tören, Halfeti Kaymakamı Hakan Başoğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından J. Asb. Çvş. Tuncay Gedik, günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi. Halfeti Kaymakamı Hakan Başoğlu, Cumhuriyet Savcısı, şehit aileleri, gaziler ve ailelerinin katıldığı törende, şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları bir kez daha yâd edildi. Bu anlamlı günde, vatan uğruna canlarını feda eden kahramanlarımız rahmet…

Bugün Etkinlik GÜNDEM Güneydoğu Halfeti Halfeti kaymakamı Kaymakam Kaymakamlık 

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Gazilik unvanı ve Mareşal rütbesinin verilişinin 103. yıldönümü anısına Halfeti’de çelenk sunma töreni düzenlendi.

Tören, Halfeti Kaymakamı Hakan Başoğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından J. Asb. Çvş. Tuncay Gedik, günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Halfeti Kaymakamı Hakan Başoğlu, Cumhuriyet Savcısı, şehit aileleri, gaziler ve ailelerinin katıldığı törende, şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları bir kez daha yâd edildi. Bu anlamlı günde, vatan uğruna canlarını feda eden kahramanlarımız rahmet ve minnetle anıldı.

Önerilen Haberler

Leave a Comment