“İSRAİL’İN FİLİSTİN POLİTİKASI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Cuma Namazını Üsküdar’daki Ömer Öztürk Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namazın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, yıllık basın toplantısında anlaşabildiği uyumlu lider olarak kendisini örnek vererek “özü sözü birdir” ifadesini kullandığı hatırlatılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’in bu sözlerinin aynı zamanda kendisini de ifade eden kelimeler olduğunu söyledi. “Sayın Putin ile tanıştığımdan bu yana ben de kendisini aynen bu şekilde tanıdım” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Gerçekten özü, sözü bir, verdiği sözde duran. İkili ilişkilerimizde gerçekten hiçbir devletle neredeyse bu tür münasebetlerimizi…

ASAYİŞ Bugün EĞİTİM EKONOMİ GÜNDEM KÜLTÜR SANAT SAĞLIK SİYASET TEKNOLOJİ YAŞAM 

Cuma Namazını Üsküdar’daki Ömer Öztürk Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namazın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, yıllık basın toplantısında anlaşabildiği uyumlu lider olarak kendisini örnek vererek “özü sözü birdir” ifadesini kullandığı hatırlatılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’in bu sözlerinin aynı zamanda kendisini de ifade eden kelimeler olduğunu söyledi.

“Sayın Putin ile tanıştığımdan bu yana ben de kendisini aynen bu şekilde tanıdım” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Gerçekten özü, sözü bir, verdiği sözde duran. İkili ilişkilerimizde gerçekten hiçbir devletle neredeyse bu tür münasebetlerimizi güçlü götürebildiğimiz ülke nadidedir. Şu ana kadar sürdürdüğümüz münasebetleri temenni ederim ki bundan sonra da yine aynı şekilde sürdürürüz. Bunu gerek siyasi, gerek askerî, gerek diplomatik, kültürel, ekonomik, tüm bu konularda gördüm, görüyorum. Şu anda da aramızdaki ticaret hacmine baktığımız zaman hedeflerimize de aynı kararlılıkla yürüyoruz, yürüyeceğimize de inanıyorum.”

“ÇİN İLE AŞI ANLAŞMAMIZ 50 MİLYON ADET”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid 19 aşısının Türkiye’ye geliş süresi ve kendisinin aşı takviminin belli olup olmadığı sorusu üzerine de tıp mensubu olmadığının altını çizerek, doktor danışmanları ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendilerinden edindiğim bilgilerle işte ilk etapta Çin’den gelecek olan anlaşmamız 50 milyon, ama ilk etapta biz 4,5 milyon malum gelecek. Tabii bütün bunları da belli bir takvim ki öncelikle sağlık elemanlarımız olmak üzere bu aşılama sürecini başlatacağız. Ben aşı konusunda aşı olacağımı zaten Ayasofya Camii’nden yine bir Cuma çıkışında açıklamıştım. Bu konuda tüm vatandaşlarımı da aynı şekilde bu hassasiyete davet ediyorum. Birlikte bu konuda bu işin mütehassısı olan doktorlarımızdır. Herkes bu alanda konuşmamalı, konuşacak olanlar varsa tabii ki hocalarımızdır, profesörlerimizdir, doçentlerimizdir, doktorlarımızdır” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı geldiğinde aşıyı olacağını vurgulayarak, “Temennimiz, duamız odur ki; inşallah bununla birlikte bu Koronavirüs belasına karşı mücadelemizi en güzel şekilde, en başarılı şekilde verelim. İlk etapta tabii burada Çin var, aynı zamanda da Almanya var. Bu iki ülkeden gelecek aşılarla beraber sürecimizi işleteceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşı için ek tedbirler alınıp alınmayacağı sorusuna da şöyle yanıt verdi: “Pazartesi günü Kabine toplantımız var. Bir defa bu tür partiler otellerde olsun, villalarda, şurada-burada olsun, yani bütün güvenlik güçlerimiz her türlü tedbiri alacak, bunlara müsaade etmemiz mümkün değil. Yani istihbaratımız nerede bu tür şeyler olduğunu görür, tespit ederse oralara gerekli operasyonu yapar. Çünkü bizim için insanımızın hayatı her şeyin ötesindedir. Bu tür şeylere de fırsat vermeye niyetimiz yok. Biz devletsek, devlet olarak bizim görevimiz nedir; insanımızın sağlığını, hayatını korumaktır. Sonra ne diyecekler Allah göstermesin herhangi bir şey olduğu zaman; bak, devlet nerede, devlet tedbirini almadı, devlet gerekeni yapmadı. Buna fırsat veremeyiz, onun için başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere istihbaratımız her türlü tedbiri alarak bu işlerin üzerine gidecek, bundan kimsenin endişesi olmasın.”

“İSRAİL’İN FİLİSTİN POLİTİKASI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine de Türkiye’nin istihbari noktada İsrail ile ilişkilerinin kesilmediğini belirterek, “Burada en tepe noktadaki kişilerle bazı sıkıntılar yaşıyoruz bazı ülkelerle olduğu gibi. Zaten en tepe noktada bu tür şeyler, sıkıntılar olmamış olsa İsrail’le münasebetler çok daha farklı olabilirdi” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir de tabii İsrail’in özellikle Filistin politikası Türkiye ile adeta bizim kırmızı çizgimizdir. İsrail’in Filistin politikalarını kabul etmemiz mümkün değil. İsrail’in Filistin’deki kardeşlerimize karşı takındığı tavrı kabul etmemiz mümkün değil, onun oradaki acımasız davranışları ve Filistin topraklarına yönelik takındığı tavırları kabul etmemiz mümkün değil. Bu bizim ne adalet anlayışımıza, ne ülkelerin toprak bütünlüğüne yönelik yaklaşım noktasında bizim İsrail’le ayrıştığımız noktadır. Yoksa bizim gönlümüz arzu eder ki onlarla da münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüs tedavisi gören, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın sağlık durumunun sorulması üzerine de “Maalesef inişli çıkışlı gelişmeler oluyor. Ben her gün, gün aşırı oğlu Hüseyin’le görüşüyorum, ondan bilgileri alıyorum. Rabbimden şifalar diliyorum inşallah” ifadelerini kullandı.

Daha sonra vatandaşlarla bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaldırım Caddesi üzerinde yöresel ürünler satan bir dükkana girerek alışveriş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mağazadan aldığı cevizli sucukla lokumu basın mensuplarına ikram etti.

KAYNAK:www.tccb.gov.tr

Önerilen Haberler

Leave a Comment