REHİNE KRİZİ: SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir fabrikayı basan saldırgan İbrahim Y., 7 çalışanı rehin aldı. Saldırgan İbrahim Y., yaklaşık 10 saatin ardından ikna edilerek polise teslim oldu. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, saldırganın etkisiz hale getirildiğini ve fabrikanın eski bir çalışanı olduğunu söyledi. Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) İhsan Dede Caddesi’ndeki fabrikada dün saat 14.40 sıralarında başlayan rehine krizi saat 23.50 sıralarında son buldu. 7 rehine kurtarıldı, şüpheli ise gözaltına alındı. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren uluslararası bir firmanın fabrikasında, bazı işçilerin silahla rehin alındığı ihbarı…

ASAYİŞ Bugün GÜNDEM 

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir fabrikayı basan saldırgan İbrahim Y., 7 çalışanı rehin aldı. Saldırgan İbrahim Y., yaklaşık 10 saatin ardından ikna edilerek polise teslim oldu. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, saldırganın etkisiz hale getirildiğini ve fabrikanın eski bir çalışanı olduğunu söyledi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) İhsan Dede Caddesi’ndeki fabrikada dün saat 14.40 sıralarında başlayan rehine krizi saat 23.50 sıralarında son buldu. 7 rehine kurtarıldı, şüpheli ise gözaltına alındı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren uluslararası bir firmanın fabrikasında, bazı işçilerin silahla rehin alındığı ihbarı yapıldı.

Bunun üzerine olay yerine aralarında özel harekatçıların da yer aldığı çok sayıda polis ve jandarma ile sağlık ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen Vali Seddar Yavuz, ekiplerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

REHİNE KRİZİ SONA ERDİ

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, rehine krizinin sona erdiğini söyledi. Yavuz, “Silahlı saldırgan etkisiz hale getirildi. Rehineler kurtarıldı. Eylemi yapan fabrikanın eski çalışanı.” dedi.

Vali Seddar Yavuz, kurtarma operasyonuyla ilgili “Amacımız kardeşlerimizi sağ salim oradan çıkarmaktı. Nitekim bu süreci, kıymetli emniyet mensuplarımız, istihbarat teşkilatımız, olabilecek tüm bağlantılarıyla değerlendirerek bir çalışma gerçekleştirdik ve daha sonra da rehinelere zarar vermeksizin küçük bir operasyonla etkisiz hale getirdik. Çünkü müzakereler sonuç vermedi.” dedi.

“REHİNELERİN SAĞLIK DURUMU İYİ”

Yavuz, “Kardeşlerimizin her birinin sağlık durumu iyi. Biz olay esnasına içerdeydik. Rehinelerin hepsine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Biz Türkiye’nin huzurundan ve güvenliğinden yanayız. Bu tür davranışları sergileyen herkesin karşısında önce biliyorsunuz hukuk işler. Güvenlik güçlerimiz üzerlerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirmiştir” ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇ İÇİN DIŞARI ÇIKTI, OPERASYONA START VERİLDİ

Operasyonun detaylarını paylaşan Vali Yavuz, “İhtiyaç için dışarı çıktığında ona göre konuşlanmıştık. Alternatif bir takım çalışmalar yapmıştık. Hareket tarzını bir kez daha değerlendirdik. Kıymetli emniyet mensuplarımız, kahraman güvenlik güçlerimiz gerekli müdahaleyi yapmak suretiyle ve rehinelere zarar gelmeyeceğini anladığımız anda gerekeni yaptık. 2 silahı vardı. Üzerinde de düzenekler mevcuttu. Dolayısıyla bizler bu konuda hassas davranırız. Her ihtimali değerlendiririz. Arkadaşlarımız gerekli incelemeyi, tahkikatın detaylarını çalışacaklar” diye konuştu.
Vali Seddar Yavuz, şahsın içeride ateş edip etmediği sorusuna ise “Bizim operasyonumuzda herhangi bir ateş etme eylemine girişemedi. Arkadaşlarımız çok anlık bir hareketle etkisiz hale getirdi” şeklinde yanıt verdi.

Önerilen Haberler

Leave a Comment