Şanlıurfa’da Birecik Patlıcanı Hasadı Başladı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, ince kabuğu, lezzeti ve aromasıyla ünlü olan tescilli Birecik patlıcanının hasadı başladı. Türkiye’de yalnızca Birecik’e bağlı Mezra Mahallesi’nde yetiştirilen bu özel patlıcanlar, sabahın erken saatlerinde tarlalardan toplanarak Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor. Şanlıurfa’daki restoranlarda patlıcan kebabına dönüşen Birecik patlıcanı, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Ata tohumundan üretilen ve yüzyıllardır ekilen bu özel ürün, üç ay süren hasat dönemi boyunca büyük ilgi görüyor. Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, hasat…

Birecik Etkinlik GÜNDEM Güneydoğu Kaymakam Mustafa Gürbüz 

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, ince kabuğu, lezzeti ve aromasıyla ünlü olan tescilli Birecik patlıcanının hasadı başladı. Türkiye’de yalnızca Birecik’e bağlı Mezra Mahallesi’nde yetiştirilen bu özel patlıcanlar, sabahın erken saatlerinde tarlalardan toplanarak Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor. Şanlıurfa’daki restoranlarda patlıcan kebabına dönüşen Birecik patlıcanı, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Ata tohumundan üretilen ve yüzyıllardır ekilen bu özel ürün, üç ay süren hasat dönemi boyunca büyük ilgi görüyor.

Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, hasat sırasında tarlada işçilerle bir araya gelerek bereketli bir sezon diledi. Kaymakam Gürbüz, “Bugün ilçemizin bir ürünü olan ve 10 aylık büyük bir emeğin sonunda çiftçilerimizin toprakla buluşturduğu patlıcanlarımızın hasadı başladı. Herkesi bu eşsiz lezzeti tatmak için Birecik ilçemize davet ediyoruz” dedi.

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl ise Birecik patlıcanının ham haliyle de yenilebildiğini ve Türkiye’nin en iyi lokantalarının camlarında “Birecik patlıcanı geldi” yazısının yer aldığını belirtti. Ayrıca, en iyi patlıcanlı kebabın Birecik’te yenilebileceğini ifade etti.

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy da Birecik havzasındaki alüvyal toprakların verimliliğine dikkat çekerek, Şanlıurfa’nın coğrafi işaretli tarımsal ürünlerinin sayısının 47’ye ulaştığını belirtti. Aksoy, Şanlıurfa’nın lezzetlerini dünya ve Türkiye piyasalarına ulaştırmak için kararlılıklarını vurguladı.

Birecik patlıcanı, hem bölge ekonomisine katkı sağlıyor hem de Şanlıurfa’nın gastronomi turizmini güçlendiriyor.

 

Önerilen Haberler

Leave a Comment