YSK, CHP’NİN HATAY BAŞVURUSUNU REDDETTİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP’nin Hatay’daki belediye başkanlığı seçimine ilişkin oyların yeniden sayımı ve seçimin yenilenmesi talebini reddetti. YSK, bugünkü toplantısında, CHP’nin Hatay, AK Parti’nin Ardahan, Iğdır ve Nevşehir’deki seçimlere ilişkin başvuruların ele aldı. Kurul, seçimlerin oyların yeniden sayılması ve seçimin yenilenmesi taleplerini kabul etmedi. Kurul ayrıca AK Parti’nin Tatvan, Yalvaç, Koçarlı, Üsküp; CHP’nin İncirliova ve Boğazlıyan; MHP’nin Mucur, Bayat ve Baykan; YRP’nin Eyyübiye ve Aralık; DEM Parti’nin Hamur ilçelerindeki oyların yeniden sayımı ve seçimin iptali konusundaki taleplerini reddetti. CHP’den tepki CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, sosyal medya hesabından…

Cumhuriyet Halk partisi 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP’nin Hatay’daki belediye başkanlığı seçimine ilişkin oyların yeniden sayımı ve seçimin yenilenmesi talebini reddetti.

YSK, bugünkü toplantısında, CHP’nin Hatay, AK Parti’nin Ardahan, Iğdır ve Nevşehir’deki seçimlere ilişkin başvuruların ele aldı. Kurul, seçimlerin oyların yeniden sayılması ve seçimin yenilenmesi taleplerini kabul etmedi.

Kurul ayrıca AK Parti’nin Tatvan, Yalvaç, Koçarlı, Üsküp; CHP’nin İncirliova ve Boğazlıyan; MHP’nin Mucur, Bayat ve Baykan; YRP’nin Eyyübiye ve Aralık; DEM Parti’nin Hamur ilçelerindeki oyların yeniden sayımı ve seçimin iptali konusundaki taleplerini reddetti.

CHP’den tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada YSK’nın Hatay kararına tepki gösterdi.

Gül, “Yüksek Seçim Kurulu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerine dair yaptığımız itirazları reddetti. İlçe seçim kurulları, il seçim kurulu ve YSK, Hatay’da sandık iradesini hiçe saymıştır. Hatay’da verilen mazbata bizim için dün meşru değildi, bugün de meşru değil” diye yazdı.

CHP, Hatay’da ölmüş kişiler adında 3 bin 389 oy kullanıldığı, bazı sandık kurullarında polislerin yer aldığı gerekçesiyle itiraz etmişti.

Hatay’da AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk, oyların yüzde 44,48’ini, CHP’nin adayı Lütfü Savaş yüzde 44,05 oy almıştı. İki aday arasında 3 bin 361 oy fark bulunuyordu.

Önerilen Haberler

Leave a Comment