Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Adana, Antalya, Bursa ve Muğla 7. Olağan İl Kongrelerinde yaptığı konuşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Adana, Antalya, Bursa ve Muğla 7. Olağan İl Kongrelerinde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin sendelemesini, ekonomik krize veya sosyal kaosa sürüklenmesini umanlara inat, ülkemizi aydınlık bir geleceğe hazırlıyoruz. Ardı ardına hizmete açtığımız hastaneler, barajlar, sulama tesisleri, millet bahçeleri, ulaşım ve enerji yatırımları, eser ve hizmet siyasetimizin yeni nişaneleri olarak ülkemizin dört bir köşesinde yükseliyor” dedi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adana, Antalya, Bursa ve Muğla 7. Olağan İl Kongrelerine AK Parti Genel Merkezi’nden video konferans yöntemiyle bağlanarak partililere hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan,…

Bugün EĞİTİM EKONOMİ GÜNDEM KÜLTÜR SANAT SİYASET TEKNOLOJİ YAŞAM 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Adana, Antalya, Bursa ve Muğla 7. Olağan İl Kongrelerinde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin sendelemesini, ekonomik krize veya sosyal kaosa sürüklenmesini umanlara inat, ülkemizi aydınlık bir geleceğe hazırlıyoruz. Ardı ardına hizmete açtığımız hastaneler, barajlar, sulama tesisleri, millet bahçeleri, ulaşım ve enerji yatırımları, eser ve hizmet siyasetimizin yeni nişaneleri olarak ülkemizin dört bir köşesinde yükseliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adana, Antalya, Bursa ve Muğla 7. Olağan İl Kongrelerine AK Parti Genel Merkezi’nden video konferans yöntemiyle bağlanarak partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrelerin hayırlı olmasını dileyerek görev alacak teşkilat mensuplarını tebrik etti.

“GEÇMİŞTEN ALDIĞIMIZ GÜÇ VE İLHAMLA HEP BİRLİKTE İSTİKBALE YÜRÜYORUZ”

AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar görev alan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dar-ı bekaya uğurladığımız yol arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor, Rabbim mekânlarını cennet eylesin diyorum. Önden gidenlerden devraldığımız ve adına Türkiye dediğimiz bu davayı, gerektiğinde canımız pahasına yüceltmeyi sürdürüyoruz” dedi.

AK Parti olarak sadece 83 milyon vatandaşın değil, gözünü ve kalbini Türkiye’ye çevirmiş yüz milyonlarca mazlumun da emanetini taşıdıklarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bunun için; AK Parti, emperyalist niyetler karşısında şanlı bir direnişin adıdır. AK Parti, 19 yıldır olduğu gibi bugün de umudun, cesaretin remzidir. AK Parti, milletimizin maziden atiye kurduğu köprünün kilit taşıdır. AK Parti, geleneğin olduğu kadar geleceğin de partisidir. Bizim yol arkadaşlığımız pazara kadar değil mezara kadardır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin birliğe, beraberliğe, ortak hayal ve hedeflere verdiği önemi anlatarak kongrelerde sadece kadroları değil aynı zamanda kardeşliği de tazelediklerini, muhabbeti daha da perçinlediklerini aktardı.

“Gençlerin heyecanı ile emektarların tecrübesini aynı potada eritip, geçmişten aldığımız güç ve ilhamla hep birlikte istikbale yürüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böyle bir bilince ve müktesebata sahip olmayanlar, AK Parti’nin her biri demokrasi şölenini andıran kongre sürecini anlayamaz. Siyaset sahnesindeki varlıklarını parti içi ayak oyunlarına borçlu olanlar, bizim şu dayanışmamızı, şu muhabbetimizi bir türlü içlerine sindiremiyor” değerlendirmesinde bulundu.

“BU ÜLKENİN HER BİR İNSANI BİZİM İÇİN BİR DEĞERDİR, BİR CEVHERDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin teşkilatlarını saran taciz, tecavüz, hırsızlık, arsızlık furyasının üstünü kapatmak için her gün olmadık yalanlarla şahsına ve AK Parti’ye saldırdığına dikkati çekerek şöyle konuştu: “Partilerinde yaşanan istifalar dolayısıyla bizi hedef alıyorlar. Bölücü örgütün siyasi uzantılarıyla kurdukları ittifakı sorgulamak yerine, aslı-astarı olmayan hezeyanlarla AK Parti’yi ilzam ediyorlar. Oysa bugün kime sorsanız, Atatürk’ün CHP’si ile Kılıçdaroğlu’nun CHP’si arasında ‘isim benzerliği’ dışında hiçbir bağın, hiçbir ilişkinin olmadığını size söyleyecektir. CHP yönetimi, ayaklarına taş değse AK Partiyi suçlayan siyasi kurnazlıklarla bu gerçeklerin üzerini kapatamaz. Siz gizlemeye çalışsanız da, millet sizin kimlerle yol yürüdüğünüzü, hangi kirli pazarlıkları yaptığınızı, kime hangi imkânları peşkeş çektiğinizi görüyor. Menemen’i gizleyebilir misiniz? Siz saklamak için yırtınsanız da, bu millet sizin her hafta bir milletvekilinizi 6-8 Ekim olaylarının faillerinin ayağına gönderdiğinizi biliyor. Aynı şekilde bu millet, 520 gündür evlat nöbeti tutan Diyarbakır Annelerini bir kez olsun ziyaret etmediğinizi de biliyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP yöneticilerinin devletin valisine, kaymakamına, hâkimine, savcısına, subayına, askerine, öğretmenine karşı “militan” iftirası atarken, teröristleri “arkadaş” diyerek koruma yarışına girdiklerini hatırlatarak, “Tüm bunlar apaçık ortadayken, parti içi kavgalardan AK Partiyi mesul tutmak yüzsüzlüktür, pişkinliktir, siyasi arsızlıktır” diye konuştu.

AK Parti olarak mevcut CHP yönetiminden gayet memnun olduklarını tüm endişelerinin Türkiye adına olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin en büyük ikinci partisinin üç beş marjinalin oyuncağı hâline getirilmesine içimiz elvermiyor. Gazi’nin emaneti diyerek CHP’ye oy veren vatandaşlarımızın yaşadıkları mahcubiyete üzülüyoruz. Evet, bizim sıkıntımız demokrasimiz adınadır, Türk siyaseti adınadır. Yoksa kendi siyasetimiz adına mumla arasak bulamayacağımız bir rakiple karşı karşıyayız” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedefleriyle aralarına kimsenin girmesine müsaade etmeyeceklerini, kardeşlik bağlarına halel getirmeden, davaya leke sürdürmeden, halka hizmet Hakka hizmettir düsturuyla çalışmaya devam edeceklerinin altını çizerek, “Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyana dek bize durmak, duraklamak, hele vazgeçmek asla yoktur” dedi.

AK Parti’nin bugüne kadar girdiği 15 seçimde sandıktan önce milletin kalbini kazandığını, seçimden seçime günün 24 saati, yılın 365 günü milletin halini hatırını sorduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Meşrebi, mezhebi, siyasi görüşü, hayat tarzı ne olursa olsun, 83 milyonun tamamına mesajlarımızı ulaştırmaya gayret ettik. Vatandaş çarşıda, pazarda, sokakta veya başının dara düştüğü her yerde derdiyle dertlenen, sevincine ortak olan AK Partili kadroları gördü. İnsanımız taleplerini, beklentilerini, endişe ve umutlarını kimi zaman ailesinden önce bizim teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımızla paylaştı. Tekebbürü, gururu, böbürlenmeyi, hele hele vatandaşımıza tepeden bakmayı kapımıza asla yaklaştırmadık. Çünkü bizim kapımız tevazu kapısıdır, gayret kapısıdır; Hakk’ın rızası için gece gündüz demeden halka hizmet kapısıdır. Bu kapı, 83 milyonun tamamını kuşatan, kucaklayan muhabbet kapısıdır. Bu ülkenin her bir insanı, bizim için bir değerdir, bir cevherdir.”

“TERÖR VE ŞİDDETE BULAŞMADIĞI SÜRECE HER FİKRE SAYGILIYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üye sayısı 11,5 milyona yaklaşan AK Parti’nin Türkiye’nin en büyük siyasi partisi olduğuna dikkati çekerek kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, yargılamadan, husumet beslemeden, teröre, ahlaksızlığa, sapkınlığa ve şiddete bulaşmadığı sürece her görüşe, her fikre saygılı olduklarını vurguladı.

“Birliğimizi, beraberliğimizi, insicamımızı hedef alan onca saldırıya rağmen, milletimiz geleceğini hâlâ AK Parti’de ve Cumhur İttifakı’nda görüyor” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın şartlarına rağmen son bir yılda AK Parti’ye, 1 milyon 300 bini aşkın yeni üye kazandırdıklarını, bu yeni üyelerin yarısından fazlasını da 18-35 yaş grubu gençlerin oluşturduğunu söyledi.

Yeni katılımlarla beraber kadın kollarının üye sayısının 5,3 milyonu, gençlik kollarının üyesi sayısının ise 1 milyon 300 bini bulduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi bunu hep beraber bir üst aşamaya taşımamız gerekiyor. Hem yeni insanlar kazanmalı hem de mevcut arkadaşlarımızla bağımızı daha da güçlendirmeliyiz. Büyük Kongre sürecimizi bu bakımdan bir fırsat olarak görüyoruz. Sizlerden 19 yılın birikimiyle, önümüzdeki dönemde bu doğrultuda çok sıkı bir çalışma ortaya koymanızı bekliyorum” diye konuştu.

“81 VİLAYETİMİZİN HER BİRİNE ESERLERİMİZLE, PROJELERİMİZLE, HİZMETLERİMİZLE MÜHRÜMÜZÜ VURDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isimlerin, makamların, mevkilerin hep gelip geçici olduğunu, esas meselenin iz, eser bırakmak, gök kubbede hoş bir sada bırakmak olduğunu anlatarak, “Siyaset ancak bu niyetlerle yapıldığı zaman, harcanan emeğin, verilen mücadelenin, çekilen zahmetin bir karşılığı olur. Bizler bu anlayışla son 18 yılda 81 vilayetimizin her birine eserlerimizle, projelerimizle, hizmetlerimizle mührümüzü vurduk. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, spordan sosyal devlet uygulamalarına kadar her alanda ülkemize çağ atlattık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamının katbekat fazlasını sadece 18 yılda kazandırmış olmakla iftihar ettiklerinin altını çizerek, “Türkiye’nin sendelemesini, ekonomik krize veya sosyal kaosa sürüklenmesini umanlara inat, ülkemizi aydınlık bir geleceğe hazırlıyoruz. Ardı ardına hizmete açtığımız hastaneler, barajlar, sulama tesisleri, millet bahçeleri, ulaşım ve enerji yatırımları, eser ve hizmet siyasetimizin yeni nişaneleri olarak ülkemizin dört bir köşesinde yükseliyor” açıklamasında bulundu.

Salgın nedeniyle tüm dünyada yatırımların durma noktasına geldiği bir dönemde Türkiye’nin yatırım seferberliğini kararlılıkla sürdürdüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manavgatlılara 300 yataklı planlanan hastane inşaatına yakında başlanacağı müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbim bizlere daha nice yıllar bu milletin hizmetkârı olmayı nasip etsin, son nefesimize kadar, alnımızın akıyla ülkemiz, milletimiz ve insanlık için çalışmayı bizlere mukadder eylesin diye dua ediyoruz. Bu duygularla il kongrelerimizin tekrar hayırlı olmasını diliyor, göreve gelecek arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmasının ardından kongrelerin düzenlendiği salonlara ayrı ayrı bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni görev alan teşkilat mensuplarına başarıları dileklerini yineledi.

kaynak:www.tccb.gov.tr

Önerilen Haberler

Leave a Comment