Üç Kız Kardeş bu akşam Dijital Sahne’de

Kült tiyatro eserlerinden seçilen kesitleri, her Perşembe sürpriz isimlerin oyunculuğunda seyirci ile buluşturan ‘Dijital Sahne’ sekizinci haftasında “Üç Kız Kardeş” ile bu akşam Zorlu PSM YouTube kanalında. Dijital Sahne”nin bu haftaki gösteriminde Rus yazar Anton Çehov’un zamansız ve mekansız başyapıtlarından “Üç Kız Kardeş” seyirciyle buluşuyor. Günümüz tiyatro sahnesinin en cesur ve özgün rejilerinde imzası bulunan İbrahim Çiçek’in uyarlaması ve yönetmenliğinde, tiyatronun kültleşmiş eserlerinden bölümleri modern bir görsel hikaye anlatıcılığıyla birleştirerek dijital dünyaya taşıyan “Dijital Sahne” seyirciye yeni nesil bir tiyatro izleme deneyimi sunuyor. Bir bakmışsın bir sır bin sır; bin…

Bugün MAGAZİN 

Kült tiyatro eserlerinden seçilen kesitleri, her Perşembe sürpriz isimlerin oyunculuğunda seyirci ile buluşturan ‘Dijital Sahne’ sekizinci haftasında “Üç Kız Kardeş” ile bu akşam Zorlu PSM YouTube kanalında.

Dijital Sahne”nin bu haftaki gösteriminde Rus yazar Anton Çehov’un zamansız ve mekansız başyapıtlarından “Üç Kız Kardeş” seyirciyle buluşuyor. Günümüz tiyatro sahnesinin en cesur ve özgün rejilerinde imzası bulunan İbrahim Çiçek’in uyarlaması ve yönetmenliğinde, tiyatronun kültleşmiş eserlerinden bölümleri modern bir görsel hikaye anlatıcılığıyla birleştirerek dijital dünyaya taşıyan “Dijital Sahne” seyirciye yeni nesil bir tiyatro izleme deneyimi sunuyor.

Bir bakmışsın bir sır bin sır; bin hayal bir hayal olmuş.

Rus ve Dünya Edebiyatının en büyük kalemlerinden Anton Çehov’un kült metinleri arasında anılan “Üç Kız Kardeş”, Başak Daşman, Nur Fettahoğlu ve Şükran Ovalı’nın göz dolduran performanslarıyla tiyatro severlerin karşısına çıkıyor. “Üç Kız Kardeş”, yalnızlığı, terk edilmişlik üzerinden ele aldığı hikayesi ile insanın en üzgün anında bile en didiştiği kardeşiyle kurduğu bağın kendisini yalnızlıktan kurtulabileceğini seyirciye sunuyor.  “Kardeşten öte köy yok” diyen oyun, aynı zamanda en yakınındakilere attığın çığlıkların havada asılı da kalabileceğini, kişinin susmayı çözüm olarak görebileceğini kardeş olmak perspektifinden ele alarak hem doğumun hem ölümün anıldığı bir anı yaşatıyor.

Seneler önce kaleme alınmış olmasının yanında zamansızlığı ile her dönem izleyicilerde karşılığını bulan “Üç Kız Kardeş”de; aile olmak, kardeş olmak, sırlar ve hayallerin etrafında dolanmak ve belki de aslında tamamen hep yalnız olmak duygu durumları incelikli detaylarıyla seyirciyle buluşuyor. “Üç Kız Kardeş”i daha önce deneyimlemediğiniz dijital formatta Başak Daşman, Nur Fettahoğlu ve Şükran Ovalı’nın etkileyici performansları ile bu akşam saat 20.00’de Zorlu PSM YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

Önerilen Haberler

Leave a Comment