Ünlü ressamdan “Dünya Kadınlar Günü” mesajı

Ünlü ressam Sevcan Birgören Şerifova sosyal medyadan Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yaptığı mesajla gönülleri fethetti… Sevcan Birgören Şerifova ülkemizi yaptığı resimlerle ve özgün seramik eserleri ile yurt dışında başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Yurt dışından gelen davetlere rahatsızlığı sebebiyle kendisi katılamasa dahi gelen davetleri özenle değerlendirerek eserleri ile katılım sağlayan Sevcan Birgören Şerifova en son Fransa’nın Paris kentinde yapılan “Art Capital” organizasyonuna katılarak ülkemizi büyük bir başarıyla temsil etmişti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için kısa bir açıklamada bulunan başarılı sanatçı Sevcan Birgören Şerifova “ Kadın kim?. Kim kadın?…

Bugün MAGAZİN 

Ünlü ressam Sevcan Birgören Şerifova sosyal medyadan Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yaptığı mesajla gönülleri fethetti…

Sevcan Birgören Şerifova ülkemizi yaptığı resimlerle ve özgün seramik eserleri ile yurt dışında başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

Yurt dışından gelen davetlere rahatsızlığı sebebiyle kendisi katılamasa dahi gelen davetleri özenle değerlendirerek eserleri ile katılım sağlayan Sevcan Birgören Şerifova en son Fransa’nın Paris kentinde yapılan “Art Capital” organizasyonuna katılarak ülkemizi büyük bir başarıyla temsil etmişti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için kısa bir açıklamada bulunan başarılı sanatçı Sevcan Birgören Şerifova “ Kadın kim?. Kim kadın? Kim kadına sen sevgisin, sen kıymetlisin, sen yaşamsın dedi. Kim güvenle baktı yorgun küçülmüş yüzü solarken. Kadını başka gören ya da ayıran nedir? Bir yandan gürleyen çağlayanı tek sözüyle durduranken, öfkeli kırmızı gözleriyle kusan sözde adamın zulmünü hayatı sanan yine bir kadın değil mi?.. Hadi “O bilemedi hadi diğeri de çözemedi ya cesur akıllılar.. Biliyorum elimiz kolumuz upuzun olsa da yetmiyor yetişemiyoruz ne zihnimizle ne de bedenimizle.. Öyleyse şiddetin her türlüsüne nasıl dur diyebiliriz.. Umut hep var iyilik hep var ve ben sonsuz inancımla buradayım” sözleriyle duygularını ifade ederken toplumda sadece 8 Mart tarihinin Dünya Kadınlar Günü olarak gösterilmesinin yanlış olduğunu ifade ederek “Her gün kadınlar günüdür. Kadına yapılan şiddet konusunda daha caydırıcı ve daha duyarlı olmamız için herkesin bu taşın altına elini koyması gerekir” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

Önerilen Haberler

Leave a Comment